İşyeri açacak gazilere, ücretsiz ruhsat

Güncelleme Tarihi:

İşyeri açacak gazilere, ücretsiz ruhsat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 15:37

İşyeri açacak gazilere, ücretsiz ruhsat

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay, ilçede işyeri açmak isteyen gazilere pozitif ayrımcılık uygulayıp ruhsat ücretinden muaf tutacaklarını belirterek, gazi Ahmet Erşan'ın hiçbir ücret alınmadan hazırlanan işyeri açma ruhsatını törenle teslim etti.
Daha önce şehit yakınları için uygulanan işyeri açma da ruhsat ücreti muafiyetinin gaziler için de uygulanmaya başlandığını kaydeden Necati Okay, alınan bu karardan sonra ilk başvuruyu yapan terör gazisi Ahmet Erşan'a işyeri açma ruhsatını törenle teslim etti. Ankara'da trafik magandalarının saldırısına uğrayan gazileri de hatırlatan Okay, o olaydan sonra gazilere karşı pozitif ayrımcılık yapma kararı aldıklarını belirtti. Her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını, bundan sonra Dulkadiroğlu İlçesi'nde işyeri açmak bir gazinin ruhsat ücreti ödemeyeceğini kaydeden Okay, şunları söyledi:
"Milletimizin birliği ve dirliği uğruna gözünü kırpmadan canını ortaya koyan gazilerimizin her zaman yanındayız. Ayrıca Dulkadiroğlu Belediyesi olarak şehit yakınları ve gazilerimize yönelik birçok çalışma yaptık. Geçtiğimiz kurban bayramında bölgemizde bulun tüm şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi tek tek ziyaret ederek onların yanında olduğumuzu en net şekilde ortaya koyduk. Şehit yakınlarımızda olduğu gibi gazilerimizi de iş yeri açma ücretinden muaf tutuyoruz. Bugün değerli gazimizin ruhsat başvurusunu inceleyerek ücretsiz olarak kendisine ruhsatını takdim ettik. Ben gazimize bu vatana yapmış olduğu fedakarlıktan ötürü ülkem ve milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlar için ne yapsak azdır. İnşallah yapmış olduğumuz bu çalışmalar onların mutlu olmasına ve hak ettikleri değeri görmesine katkı sağlar."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!