İsyan ‘engel’ tanımadı

Güncelleme Tarihi:

İsyan ‘engel’ tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

Bolivya’da engelliler “yoksullara daha fazla hak” vaadiyle seçilen Devlet Başkanı Morales’in yılda 760 lira ödeme yapması için ayaklandı. Hükümet binasına girmek isteyen eli sopalı engellileri, çevik kuvvet güçlükle durdurdu.

Haberin Devamı

KİMİ koltuk değnekli, kimi tekerlekli sandalyede... Güney Amerika’nın en yoksul ülkesi olan Bolivya’da sağlıklı insanlar için bile çok zor olan yaşam koşulları Bolivyalı engellileri sokağa döktü. Başkent La Paz’a dün 100 gün süren bir “protesto seyahati” sonrası ulaşan 50 kadar engelli protestocu polisle çatıştı.

Parlamento binasına girmeye çalışan engelli protestocular etten duvar ören çevik kuvvet polisine sopalarla  saldırdı. En az dört kişinin gözaltına alındığı olaylarda  bir polis aracının ön camı kırıldı. Engellilerin, Devlet Başkanı Evo Morales yönetiminden isteği ise birçok insana çok önemsiz gelecek bir para yardımı: Yılda sadece 3000 bolivianos, yani 760 lira. Bolivya’da kişi başına yıllık gelir 1000 lira civarında. Bolivya Devlet Bakanı Yardımcısı Javier Baldivieso, protestoların gereksiz olduğunu ve hükümetin engelli temsilcileriyle halihazırda bir karar tasarısını görüştüğünü belirtti.

Haberin Devamı

2005’te seçilen ülkenin ilk Kızılderili kökenli cumhurbaşkanı olan Morales “yoksul halka daha fazla hak” vaadi nedeniyle ülkesinde sık sık protesto gösterilerine maruz kalıyor.

ÇATIŞMALARDAN KARELER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!