İşverenlerle iç içe teknik lise

Güncelleme Tarihi:

İşverenlerle iç içe teknik lise
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 12:43

İşverenlerle iç içe teknik lise

Haberin Devamı

MANİSA'daki Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, işverenler ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında 106 işletmede staj yapma imkanına sahip oldu.

Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Çolak, içerisinde kamu kurumları, bankalar ve özel sektörün de yer aldığı 106 işletmeyle yapılan işbirliği protokolü kapsamında sözleşmeli olarak stajyer öğrenci gönderildiğini söyledi. Çolak ayrıca, çeşitli işletmelerde staj yapan öğrencilerin mezun oldukları zaman staj yaptıkları işletmelerde işe başladığını dile getirdi. Lisenin kurulduğu yıldan bu yana iş hayatına çok sayıda ara iş gücü, yönetici hatta iş adamı, iş kadını yetiştirdiğini ifade eden Hüseyin Çolak, şöyle konuştu:

"Okulda sadece 9. sınıf öğrencileri dışında bin 227 öğrenci SGK'lı oldu. 10 ve 11'inci sınıflardaki öğrenciler okulda uygulama derslerine katılırken 12'inci sınıflar ise haftanın 2 günü okulda, geriye kalan 3 günü ise işletmelerde staj yapıyor. Okul olarak Manisa'daki bankacılık, muhasebe gibi birçok sektörde varız. Her yerde öğrencimiz var. Okulumuza stajyer öğrenci için işverenlerden oldukça fazla talep var. Kimi zaman gelen bu yoğun talepleri karşılamakta güçlük çekiyoruz. Kimi işletmeleri ise geri çevirmek zorunda kalıyoruz."

Okul Müdürü Çolak, 95 öğretmen ile okulda 350'si Akşam Okulu bilinen adıyla Açık Lise'de, 1266'sı ise gündüz olmak üzere toplamda 1616 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

İlker KLIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

  

   

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!