İşverenler ile işsizler buluştu

Güncelleme Tarihi:

İşverenler ile işsizler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 17:40

İşverenler ile işsizler buluştu

Haberin Devamı

MANİSA'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen İstihdamda Buluşma Günleri çerçevesinde iş arayanlar ile firma temsilcileri biraraya geldi.

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Anemon Otel'de 10'uncu İstihdamda Buluşma Günleri düzenlendi. 3 gün boyunca sürecek etkinliğin açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Murat Baybatur, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Sinan Aktaş, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği çerçevesinde 2017 yılının istihdam yılı olarak ilan edildiğini belirterek, özellikle istihdam fuarlarının ve buluşma günlerinin işsizliğin önlenmesi konusunda önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Manisa'da 2017 yılı sonuna kadar 25 kişinin işe yerleştirileceğini belirten Kabak, "Bu seferberlik çerçevesinde Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) olarak 9 Şubat tarihi itibariyle artı istihdama yönelik olarak çalışıyoruz. Bununla birlikte 1 Şubat tarihinden itibaren artı istihdam olarak işyerine alınacak bir kişinin 2017 yılı sonuna kadar tüm SGK primlerini vergi gibi unsurlarının tamamını biz karşılayacağız. Gelmiş-geçmiş en büyük istihdam seferberliği ve teşvik fırsatıdır. Çalışmak isteyene işte fırsat. Kurumlarımızı, kuruluşları, işverenleri, gençleri bu seferberlik çerçevesinde çalışmaya davet ediyoruz. İşbaşı eğitim programımızı da önemli ölçüde yeniledik. Üç ay boyunca işbaşı eğitim programına dahil olan kişilerin de tüm ücret ve sosyal güvenlik giderlerini biz karşılıyoruz. Böylece işverenin cebine işçi başına 6 bin TL'lik bir ücret kalmış oluyor. Özellikle gençlerimizi İŞKUR'a davet ediyoruz" diye konuştu. Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Kabak, seferberlik çerçevesinde hedefin 2017 yılına kadar Türkiye genelinde 2 milyon kişiyi işe yerleştirmek olduğuna dikkat çekerek, Manisa'da şuanda seferberlik kapsamında 4 bin 262 kişinin işe yerleştirildiğini dile getirdi. Son yıllarda işsizlerin iş beğenmeme gibi bir durumu olduğunu öne süren Kabak, "İş gücü piyasasında masa iş değil makine başında iş daha yoğun. Bize makine başında çalışabilecek kişiler gerekiyor. Meslek danışmanları arkadaşlarımız profesyonelce işsiz olan arkadaşlarımızı yeteneklerine göre işlere yerleştirmektedirler" diye konuştu.

İSTİHDAMA DESTEK OLANLARA ÖDÜL

Konuşmanın ardından törene katılan protokol üyeleri en çok istihdam, en çok engelli istihdamı ve en çok kadın istihdamı sağlayan işletmelere teşekkür plaketi verildi. Vestel Şirketler Grubu en çok istihdam, engelli ve kadın istihdamı sağlayan işletmeler arasında birinci sırada yerini aldı. Ödül törenin ardından protokol üyeleri Anemon Oteli'nde 35 işletmenin açtığı iş başvuru standlarını incelerken, çeşitli okullardan gelen yaklaşık 1000 kişilik öğrenci grubu ise staj yapacakları işletmelere form doldurdu. Buluşma günlerinin açıldığını duyan işsizler ise Anemon Otel'e gelerek işçi arayan işletmelere iş başvurusunda bulundu.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!