İstinat çöktü vatandaşı sokağa döktü

Güncelleme Tarihi:

İstinat çöktü vatandaşı sokağa döktü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 01:14

Gece yarısı istinat duvarı çöken apartmanda deprem olduğunu sanan apartman sakinleri, kendilerini sokağa attı.

Haberin Devamı

Çankaya’nın Kırkkonaklar Mahallesi 354. Sokak’taki Yamanlar Apartmanı’nın önceki gece saatlerinde istinat duvarı çöktü.
Büyük bir gürültü duyan apartman sakinleri, kendilerini panikle sokağa attı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve Çankaya Belediyesi’ne bağlı ekipler geldi. Apartmanın çevresinde alınan güvenlik önleminin ardından belediye yetkilileri, apartmanın tamamen boşaldığından emin olduktan sonra, vatandaşlara gece binaya girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Apartman sakinleri, binanın yan tarafında bulunan hafriyat çalışmasının istinat duvarının çökmesine neden olduğunu iddia etti. Bazı vatandaşlar, büyük bir gürültü duyduklarını, başta deprem olduğunu sanıp paniğe kapıldıklarını söyledi.
Yamanlar Apartmanı yöneticisi Ümit Akyürek, “Gece, garaj girişimiz ve altındaki istinat duvarımız çöktü, deprem olduğunu sandık. Çöküntüden yarım saat kadar önce garaja araç girişi oldu. O sırada bu kazanın yaşanmaması büyük şans” dedi. Yan taraftaki hafriyat çalışmasının etkisinin olduğunu savunan Ümit Akyürek, istinat duvarının da sağlam olmadığını söyledi. Dün sabah saatlerinden itibaren, istinat duvarının yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Binada herhangi bir çatlak oluşmadığı için apartman sakinlerinin evlerine girebileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Kendilerini gece yarısı sokağa atan vatandaşlar, ‘deprem mi oldu’ korkusunu bir süre üzerlerinden atamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!