İstiklal Yolu yemekleri Altınköy'de

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Yolu yemekleri Altınköyde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 13:30

İstiklal Yolu yemekleri Altınköy'de

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Milli mücadele kahramanları, Altınköy Açık Hava Müzesi'nde anıldı. 'İstiklal Yolu Yemekleri' programında, milli mücadele kahramanlarının yedikleri kumanya ve yemekler özel bir menü ile hazırlandı. İnebolu'dan başlayıp Ankara'ya kadar uzanan 340 kilometrelik o zorlu yolculuğun yemekleri, Altınköy'de ziyaretçilere ikram edildi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Saadet Tiryaki'nin ev sahipliğinde gerçekleşen program, büyük ilgi gördü. Altınköy'deki programa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Bosna Hersek Büyükelçisi Cihad Erginay, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel ile çok sayıda davetli katıldı. Ankaralı vatandaşların da ilgi gösterdiği “İstiklal Yolu Yemekleri “isimli program, renkli görüntülere sahne oldu. Program Altındağ Belediyesi Seymen Ekibi'nin gösterisiyle başladı.

Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü kutlayan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki sözlerine, tüm şehit ve gazileri rahmetle anarak başladı. Bu yıl Altınköy Açık Hava Müzesi'nde farklı bir anma programı düzenlediklerinin altını çizen Başkan Tiryaki, “Kurtuluş savaşı yıllarında, çok çetin şartlarda Ankara'ya cephane taşıyan istiklal kahramanlarımızı, onların yediği yemekleri yiyerek anmak istedik. Bunun için de farklı bir menü hazırladık. Misafirlerimizi o yıllara geri götürmek istedik. Altınköy Açık Hava Müzesi'nin böyle bir program için en doğru mekan olduğunu düşündük" dedi.

MENÜ, ÜNLÜ ŞEF ÖMÜR AKKOR TARAFINDAN HAZIRLANDI

Ünlü şef Ömür Akkor tarafından hazırlanan İstiklal Yolu menüsünde, Kurtuluş Savaşı döneminde 3 yıl boyunca İnebolu'dan Ankara'ya cephane taşıyan istiklal kahramanlarının yedikleri yemekler modernize edilerek, misafirlere sunuldu. Ekşi mayalı Kastamonu ekmeği, tereyağı, Çankırı Kaya Tuzu, kızılcık tarhanası, yöreye ait çeşitli otlar, kuru yufka, mantar kavurması, eyşili pilav ve elma pekmezli baklava, misafirlerden tam not aldı. Ekmek uzmanı Mine Ataman ise, tüm şehit ve gazileri anmak için, Kurtuluş Savaşı döneminde Mehmetçiklerin yediği ekmeğin aynısını yaparak, misafirlere ikram etti.

KURTULUŞ SAVAŞI DÖNEMİ CANLANDIRILDI

100 yıl öncesinin köy hayatının canlandırıldığı Altınköy Açık Hava Müzesi'nde düzenlenen etkinlikte, kazanlarda aşure pişirildi, şerbetler kaynatıldı. Kurtuluş Savaşı dönemine ilişkin canlandırmalar yapıldı. Kağnı üzerinde cepheye erzak taşıyan kahraman Türk kadını da, Altınköy Açık Hava Müzesi'nde temsilen canlandırıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!