"İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü"

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 17:53

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" nedeniyle kutlama ve taziye mesajları yayımlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mesajında, milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşı'nın dün olduğu gibi bugün de kalpleri, ruhları birleştirdiğini belirtti.

Milletin yaşadığı en buhranlı dönemde, "Korkma" diye başlayan İstiklal Marşı'nın kahraman Türk ordusuna ve aziz millete umut aşılayarak milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"İstiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdürebileceğiz. Milletimiz tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmedi, varlığına kastedenlere gerekli dersi verdi, vatanına ve hürriyetine canı pahasına sahip çıktı. İstiklal Savaşı'nda da büyük Atatürk önderliğinde kenetlenerek bir var olma mücadelesi veren halkımız, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir."

Haberin Devamı

İstiklal Marşı'nın her mısrasının büyük anlamlar yüklü olduğunu aktaran Şahin, "Bize nereden gelip nereye gittiğimizi, asla unutmamamız gereken değerleri anlatır. Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' derken bu süreçte çekilen zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymuştur. Bizler bugün şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehitlerimize ve vatan kahramanlarına en büyük borcumuz, gelecek nesillere daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde parlak bir geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise İstiklal Marşının düşman kuvvetlerine karşı, canını vatanı için siper etmiş ecdadın kurtuluş mücadelesi olduğunu vurguladı.

Bu emsalsiz marşa sahip olmak için çok bedel ödeyen bir milletin torunlarının bugünün Türkiyesinde yaşam sürdüğünü ifade eden Erdoğan, "Bu marş feda edilmiş bedenlerin, şehadete koşan ruhların, sarılmamış yaralarından kanlar akarken, savaş meydanında can veren Vatan Evlatlarının arkasından yazılmış bir destandır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşı'nın cihana karşı bir meydan okuma anlamına geldiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletleri millet yapan ve yaşatan insanlar, unutulmaz. Mehmet Akif'in yalnız vatan ve millet hizmetleri değil edebiyatımızdaki emsalsiz yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Bu geçen zamana karşın, İstiklal marşının yazıldığı günlerde milletimizin dirliğine yönelik tehditlerin benzerlerinin bu günde var olduğu tartışılmaz bir gerçektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!