'İstiklal Marşı beni duygulandırdı'

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşı beni duygulandırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 15:41

İlk kez Katar ile oynanan maçta milli olan, ardından da Yunanistan karşısında ikinci kez ay yıldızlı formayı giyen Yunus Mallı “İstanbul'da Yunanistan ile oynanan maçtan çok etkilendim. Almanya'daki maçlardan daha farklı havası vardı. İstiklal Marşı'nın okunması beni duygulandırdı” dedi. 

Haberin Devamı

Yunus Mallı 23 yaşında. Bundesliga'da beş sezondur Mainz forması giyiyor. Yazın takımıyla

İstiklal Marşı beni duygulandırdı

sözleşmesini uzattı. Bundesliga'daki kariyerinde en başarılı sezonu geçiriyor. Forvet arkasında oynamaya başlayınca skora katkı yapmaya başladı. Bu sezon yedi golü bulunuyor. Bundesliga'daki Türk futbolcular arasında en golcüsü o. Performansıyla Fatih Terim'in dikkatini de çekti. Terim'in özel olarak görüştüğü ve milli takıma kazandırdığı Yunus, ilk kez Katar'a karşı Ay Yıldızlı formayı giydi. Ardından Yunanistan'a karşı İstanbul'da milli formayla sahaya çıktı.

İstiklal Marşı beni duygulandırdı


ÖNEMLİ BİR TECRÜBE EDİNDİM

U17 ile U23 arasındaki tüm Alman milli takımlarında tam 43 kez sahaya çıktı. U17 ile Avrupa Şampiyonluğu mutluluğu yaşadı. Geçtiğimiz Ekim ayında Türk vatandaşlığına geçti. Yunus’a milli takımdaki ilk iki maçını sordum. Yunus Mallı “Milli takıma Hakan Çalhanoğlu ile birlikte gittik. Hakan bana çok yardımcı oldu. Takımdaki arkadaşlarla tanıştım. Herkes birbirine çok yardımcı oluyor. Müthiş olumlu bir hava var. Hiç acemilik çekmedim. Herkes benimle yakından ilgilendi. Benim için yabancı bir ortam olmadı. Önemli bir tecrübe edindim. Milli takım için ilk adımımı attım. 

İstiklal Marşı beni duygulandırdı


Haberin Devamı

SEYİRCİ COŞKULU VE HEYECANLIYDI

Maçlardaki atmosfer çok iyiydi. İstanbul’da Yunanistan ile oynanan maçtan çok etkilendim. Almanya’daki maçlardan daha farklı bir havası vardı. Seyirci çok daha coşkulu ve heyecanlıydı. Almanya’ya göre daha çok tezahürat yapıyorlar. Ayrıca İstiklal Marşı’nın okunması da beni çok etkiledi, duygulandım” dedi. Yunus “Milli takımda hem Türkiye liginden hem de Avrupa'dan futbolcuların bulunması çok önemli. Avrupa'dan tecrübeli futbolcuların milli takımda olması kaliteyi daha da artırıyor” dedi. 

HOCA BANA GÜVENİYOR

Mainz’da yakaladığı yüksek performansını oynadığı 10 numara pozisyonuna ve teknik direktörün kendisine olan güveni ile inancına bağlayan Yunus “Hem Mainz kentinde hem de takımda kendimi çok iyi hissediyorum. Mainz’da kendimi daha da geliştireceğimi düşündüğüm için sözleşme imzaladım. Bu sezon futbolum daha da gelişti. Gösterdiğim performans da bunun ispatı. Hocam bana güveniyor. Bu da benim performansımı ve özgüvenimi arttırıyor. Sahada daha rahat oynuyorum. Hocamın bana güveni ve inancı sürdükçe performansım da buna paralel olarak artar” dedi. Golcü kimliğiyle ilgili ise Yıldız futbolcu “Bu sezon için kendime gol hedefi koymadım. Yedi golüm var. Bu sayıya yukarıya çekmek istiyorum. Sezon sonunu 10 golün üzerinde tamamlarsam çok mutlu olurum” dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!