İstihdama inşaat sektöründen dev katkı

Güncelleme Tarihi:

İstihdama inşaat sektöründen dev katkı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 16:46

İstihdama inşaat sektöründen dev katkı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, milli istihdam seferberliğinde inşaat sektörünün ise il bazında seferberliğe katkı veren 3'üncü sektör olduğunu söyledi.

Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, Antalya'nın istihdam seferberliğinde Türkiye ikincisi olduğunu söyledi. Antalya'nın bu başarısında inşaat sektörünün önemli rol oynadığına değinen Karataş, "Sektörümüz istihdama katkıda 3'üncü olmuştur" dedi. İnşaat sektörünün 300'e yakın alt dinamizmi barındırdığına işaret eden Karataş, 2017'de yaşanan gelişmelere paralel 2018 yılı çok daha iyi olacaktır. Hükümet tarafından uygulanacak politikalar devam ettiği sürece sektörümüz lokomotif olma özelliğini sürdürecek" dedi.

TÜRKİYE'DE 3 MİLYON İSTİHDAM

2017'de istihdam alanında yürütülmesi istenen çalışmalara konfederasyon olarak büyük önem verip gönülden katılım gösterdiklerini ifade eden Deniz Karataş, "Antalya olarak inşaat sektöründe istihdam yaratılması konusunda aynı duyarlılığı göstererek önemle seferberliğe ortak olduk. Sonucunda da Antalya'da inşaat sektörü en çok istihdam yaratan 3. sektör olmuştur. Bu duyarlılığı gösteren herkese teşekkür ediyoruz, gururluyuz. Türkiye genelinde sektörümüze sabit kayıtlı 2 milyon 200 bin işçi var. Bunun yanında 800 bin de mevsimlik işçimiz var. Sektörümüz toplam 3 milyon insanı istihdam etmektedir" dedi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun Müteahhitler Derneği'nin yürüttüğü çalışmalardan övgüyle bahsettiğini, bundan memnunluk duyduklarını vurgulayan Deniz Karataş, "İstihdamın öncü gücü olduk, gururluyuz. Elde ettiğimiz bu başarı sektörümüz için büyük önem taşımaktadır" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!