İstihdam seferberliği Osmaniye'de tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

İstihdam seferberliği Osmaniyede tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 11:27

İstihdam seferberliği Osmaniye'de tanıtıldı

Haberin Devamı

ÇALIŞMA Hayatında Milli Seferberlik Programı, Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde (OOSB) tanıtıldı.
Toplantıya Vali Kerem Al, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerif Tosyalı, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayiciler ve iş adamları katıldı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak açılış konuşmasında, işsizliğin herkesin ortak sorunu olduğu belirterek şunları kaydetti: 
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrıları sonucunda, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu 6 Ocak 2017 günü Konya'da ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ hamlesini başlatmıştır. Bu hamle ile işverenlerimiz sigorta maliyetlerinden kurtulacak, istihdam sayılarını artırabilecek, iş arayanların iş bulmaları kolaylaşacaktır. Umuyoruz ki 2017 yılının sonuna kadar işsizlik oranlarımız tek haneli rakamlara düşecektir. Bu kapsamda 1.5 milyon insanımızın istihdam edilmesi hedefleniyor."
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mücahit Çelik da uygulama kapsamında, işveren tarafından alınan her işçinin sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Daha sonra işverenlere sunulan teşvikler ve İŞKUR katkılı istihdam destekleri konulu sunum yapıldı.
AYNI GEMİDEYİZ
Vali Kerem Al ise işsizliği önlemeye yönelik uygulamayı şöyle değerlendirdi: "Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemiyi yüzdürmek, bu zorlu coğrafyada ayakta durmak zorundayız. Bu bakımdan hepimiz üzerimize düşeni yapmak durumundayız."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!