İstihdam Fuarı'na esnaf desteği

Güncelleme Tarihi:

İstihdam Fuarına esnaf desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 13:57

İstihdam Fuarı'na esnaf desteği

Haberin Devamı

MERSİN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında, 19-20 Ekim'de gerçekleştirilecek İnsan Kaynakları ve İstihdam
Fuarı konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Fuarda, kentte 50 binin üzerindeki üye işletmesiyle en büyük işveren durumundaki esnaf ve sanatkar teşkilatı iş arayanlarla iletişim kurabilecek.
Protokole Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu imza attı. Mersin ESOB Başkanı Dinçer, istihdam sorunu ülke ekonomisinin en önemli sorunların başında geldiğini belirterek, "İşverenlerle iş arayanları aracısız olarak buluşturması planlanan 6. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı iş ve kariyer hayatına, mesleki eğitimin önemine, ilimizdeki işletmelerin kendilerini tanıtabilmelerine, lise ve üniversite öğrencilerinin iş hayatını yakından tanımalarına fırsat yaratacaktır. Fuarı kentimiz için fırsat olarak değerlendiriyoruz" dedi.
Mersin İŞKUR İl Müdürü Kutlu ise 2 gün sürecek olan fuarda 70’in üzerinde firmanın stant açmasını bekledikleri kaydetti. Kutlu, işsizlikle mücadele konusunda uyguladıkları mesleki eğitim, işbaşı eğitim, toplum yaranı programlar gibi fuarın da önemli bir araç olduğunu vurguladı.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!