İSTE'de, 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı'

Güncelleme Tarihi:

İSTEde, Evlilik Öncesi Eğitim Programı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 10:33

İSTE'de, 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı'

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA) - HATAY'da İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı' düzenledi.
İSTE Merkez Kampus, Barbaros Hayrettin Konferans Salonu'nda, Psikolog Gülşen Saygılı'nın konuşmacı olarak katıldığı, 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı' etkinliğine İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Sunumunda, Sağlıklı bir evlilik için ne yapılmalı? Evlilik çatışmasına sebep olan faktörler ve çözüm yolları? Hayat arkadaşımı nasıl seçebilirim? gibi konularda öğrencileri bilgilendiren Psikolog Gülşen Saygılı, "Sağlıklı toplumun temelini sağlıklı aile oluşturur. Sağlıklı aile ise gücünü sağlıklı bir karı-koca ilişkisinden alır" dedi. Sağlıklı evlilik ilişkisinin, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkiler yaratan bir güce sahip olduğunu belirten Saygılı, "Hayatta her şey gibi mutlu olmak ta çaba ister. Mutluluk kişilerin birbirleriyle sağlıklı ve doyurucu etkileşimler kurmaları sonucunda vardıkları bir noktadır. Stres yüklü bir karı-koca ilişkisi, ailenin tüm bireylerinde doğrudan stres yaratır" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!