İşte o dilekçe

Güncelleme Tarihi:

İşte o dilekçe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2013 01:06

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün kahvaltıda buluştu.

Haberin Devamı

Hürriyet’in izlediği buluşmayı değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Mutlu bir tablo” derken, Sarıgül, “Tatlı bir güzellik, tatlı bir heyecan” diye konuştu. Çok duygulandığını söyleyen Sarıgül, Kılıçdaroğlu’na sarıldı. CHP’ye dönüşünü sağlayacak dilekçeyi de kahvaltı sırasında Kılıçdaroğlu’na veren Sarıgül, uçakta Hürriyet’in soruları üzerine şunları söyledi:

YASTIK ALTINDA İPEK ‘6 OK’LAR
“İstanbul’umuzda yastık altında bekleyen ipek 6 ok rozetleri var. Bunların hepsi harekete geçecek. Yetmez, ben her CHP’li arkadaşımdan, kardeşimden en az 4 AK Partili’yi ikna etmelerini bekliyorum. Çünkü biz adalet ve demokrasi sözü veriyoruz. 1994’te kaybettiğimiz belediyelerde yeni bir dönüşümü yaşatmak istiyoruz. Buna çok inanıyorum ve kazanacağız. Yaklaşık 20 yıl sonra yeni bir dönüşümü sağlayacağız. İstanbul’umuzu, Paris ve Londra ile yarıştırmak amacındayız ve bunun için her şeyimiz hazır. O nedenle ANAP’lı, DYP’li, hatta MHP’li ve BDP’li yurttaşlarımız da devreye girmeli. Çünkü bu dediğim gibi adalet ve demokrasi mücadelesi olacak. Artık ‘Benim mücadelem’ devri bitiyor, ‘Bizim mücadelemiz’ devri başlıyor; ‘sen-ben’ yok artık ‘biz’ varız.

İşte o dilekçe

Haberin Devamı

SEÇİME 4 AY KALA
Ben 14.5 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, bunun 12 yılı AK Parti iktidarında geçti. Sadece merkezi hükümet değil Büyükşehir Belediyesi de AK Parti’de. Şişli modelini başarı ile uyguladım. Bugüne kadar negatif bir tavrımız, eylemimiz, tutumuzu olmadı, her şey ortada. Eğer bugüne kadar negatif bir şey yoktu da şimdi seçime 4 ay kala bir şeyler söylenecekse bunu öncelikle AK Partili seçmenlerin dikkatine sunarım. Ben milletvekili seçilirken de ön seçimden geçtim, öyle çıktım. Önseçim demokrasinin güçlenmesine katkı sağlar, siyaseti canlandırır. Yeter ki demokratik bir ortamda, centilmence ve etik olsun. Buna bugün de varım.

TEŞEKKÜR EDİYORUM
Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu süreçte büyük dirayet gösterdi. Nezaketine, tutarlılığına, demokrasi anlayışına, Türkiye Değişim Hareketi’ne gösterdiği ilgiye çok teşekkür ediyorum.” Oğuz Kaan Salıcı da “Sayın Genel Başkanımız siyasetin bugüne kadar gösteremediği, görmediği bir özgüveni gösterdi. Partimizin büyümesi için hamle yaptı. Bu konuda ortaya çıkan tüm lafları da boşa çıkardı. Başarısı kendisinindir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İLK KEZ AYNI MASADA
Ankara Marriot Otel’deki kahvaltıya evsahipliği yapan Kemal Kılıçdaroğlu, konuğunu kahvaltının yapıldığı özel odada karşıladı. İki isim siyasi yaşamları boyunca ilk kez aynı masa etrafında bir araya geldi. Kılıçdaroğlu birlikteliği “Çok mutlu bir tablo” diye niteledi. Türkiye’de önemli bir dönem yaşandığını, önemli olaylar gerçekleştiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Hepimizin bu süreçte, çok önemli sorumlulukları var. Genel başkan, milletvekili, belediye başkanı, il başkanı olarak hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu ortak sorumlulukta birlikte olmak, partimizi büyütmek zorundayız” dedi.

BAŞARACAĞIZ
Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden çok duygulandığını belirten Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini tamamlamasını beklemeden, kendisine sarıldı. Sarıgül, “Başarılı olmak istiyorum. Güveniniz, göreceksiniz başarılı olacağım. Ben parti disiplinini bilen birisiyim. Sizin ve il başkanımızın çizdiği çerçevede yürüyeceğiz ve hep birlikte çalışacağız. Bu işi başaracağız” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet uçakta

İşte o dilekçe

MUSTAFA Sarıgül, THY’nin saat 08.00’deki uçağıyla İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte Ankara’ya gitti. Sarıgül’e, Türkiye Değişim Hareketi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hasan Karaoğlu ile Siyasi Danışmanı Tonguç Çoban eşlik ederken, Salıcı’nın yanında da İstanbul İl Sekreteri Zeynel Emre vardı. Sarıgül uçakta, Ankara Temsilci Yardımcımız Şükrü Küçükşahin’e konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!