İşte dünyanın en büyük aynası

Güncelleme Tarihi:

İşte dünyanın en büyük aynası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 15:40

İstanbullu bilgisayar mühendisi Özcan Bostancı, işinden istifa edip arkadaşıyla dünya turuna çıktı. 13 ayda 26 ülke, 96 şehir gezdi ve karadan yaklaşık 90 bin kilometre yol kat etti. Gözlemlerini internetteki blogda yayımladı. Bostancı, 'Dünyanın en büyük aynası' denilen Bolivya’daki Salar de Uyuni adlı tuz gölünü ve Uyuni kasabasını unutamadığını söylüyor.

Haberin Devamı

         

Özcan Bostancı (30), Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu, yüksek lisansını aynı üniversitenin Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde tamamladı. Uluslararası şirketlerde yaklaşık 6 sene çalıştıktan sonra istifa ederek yakın arkadaşı İsmail Özger’le uzun süredir hayalini kurdukları dünya turuna çıktı. Gezdikleri, gördükleri yerlerle ilgili izlenimlerini ve çektikleri fotoğrafları www.baskaturlubirsey.com adresindeki blog’larında paylaştılar.

ÇILGIN YÜZÜCÜLER MAYOLARINI HAZIRLADI

Avrupa’nın üç büyük kentinde soğuğa meydan okuyan yüzücüler yılın son gösterisine hazırlanıyor. Fransa’nın Nice kentindeki geleneksel Noel Yüzme Yarışması 18 Aralık’ta yapılacak. Ruhl sahilinde toplanan demiradam adayları saat 11.30’da denize atlayıp tam bir saat boyunca soğuğa meydan okuyacak.

İşte dünyanın en büyük aynası


Barcelona Yüzme Kulübü’nün 1908’den bu yana düzenlediği Noel Yüzme Kupası, 25 Aralık’ta eski Barcelona Limanı’nda yapılacak. 200 metrelik parkurda dileyen Noel Baba kıyafetiyle yüzebiliyor. Berlin Fokları kulübünün üyeleri ise 32 yıldan bu yana olduğu gibi yine Neptün dahil birbirinden ilginç kostümlerle 25 Aralık’ta Oranke Gölü’nde yüzecek.

“Aslında seyahat etmek, yeni kültürleri ve insanları tanımak benim uzun süreden beri hayalimdi. Ama üniversiteyi bitirip çalışmaya başlayana kadar yeterince imkân bulamamıştım. Çalıştığım şirket, tanıştığım arkadaşlar hayalimi gerçeğe dönüştürmemi sağladı. İsmail’le de burada tanıştık. İlk yıllık iznimizde sırt çantalarımızı alıp yollara düştük, Avrupa’yı trenle gezdik. Bunu yıllık izinlerimizdeki Avrupa, Güney Amerika seyahatleri takip etti. Okyanus aşıp Güney Amerika’nın güney ucundaki “dünyanın sonu” Ushuaia’ya ulaşmak bizi çok heyecanlandırmıştı. Dünya turu hayali de burada zihnimize düştü. 2010 Temmuz’unda işimizden ayrılıp 13 aylık dünya turuna çıktık. 26 ülkede yüzlerce kişiyle tanıştık.”

Salar de Uyuni, yani Uyuni Tuzluğu dünya turlarının Güney Amerika etabındaki en önemli noktalardan biriydi. 2011 Temmuz’unda Şili’nin kuzeydoğusundaki Atacama Çölü’ne ulaştılar ve Bolivya sınırını geçerek Salar de Uyuni’ye gitmeye hazırlandılar. En kuzeydeki sınır kapısını kullanarak toprak yollarda eski otobüslerde geçirdikleri yaklaşık 40 saatlik yolculuk sonrası Bolivya’nın Uyuni kasabasına ulaştılar.
“Bolivya’nın doğusu çoğunlukla Amazon ormanlarıyla kaplıyken batısı dağlık. Salar de Uyuni de ülkenin güneybatısında. Dünya turu öncesinde mutlaka görmemiz gerekenler listesinin ilk sıralarındaydı. Gördüğümüz anda ne kadar haklı olduğumuzu anladık. Kilometrelerce uzunlukta tuz kristallerinden oluşan bembeyaz bir zemin ve bu zeminin üzerinde birkaç santimetrelik su tabakası, buraya neden ‘Dünyanın en büyük aynası’ denildiğini anlatıyordu bize. Aracımız hızla bu zemin üzerinde yoluna devam ettikçe uçuyormuş hissi yaşıyordum, suyla kaplı zemin yansıma sebebiyle masmavi gökyüzünün rengini almıştı. Arada aracı durdurup zemine ayak bastığımızda ise şaşkınlıkla etrafa bakıyorduk.”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

 
 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!