İşte çözemediğimiz problem

Güncelleme Tarihi:

İşte çözemediğimiz problem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2008 14:37

İşsizlik halen Türkiye'nin en kronik sorunlarından biri. Geçen hafta bu problemi çözemediklerini Başbakan Erdoğan da "Arzuladığımız oranlarda gerilememiştir" sözleriyle itiraf etti. Daha geçen aylarda Zonguldak'ta 3 bin kişilik kadroya 37 bini aşkın kişinin başvurması sorunun boyutlarını gözler önüne sermişti. Ancak bugün Eskişehir'den daha net bir fotoğraf geldi. 30 kişilik kadro için bin 159 başvurdu.Bu problemin en net fotoğrafı ise bugün Eskişehir'den

İŞTE İŞSİZLİĞİN FOTOĞRAFLARI - FOTO GALERİ

Eskişehir'de uzun yıllar sinema olarak hizmet veren eski kilise binası, restore edilerek kültür merkezine dönüştürülüyor. 10 gün sonra açılacak olan kültür merkezine alınacak 30 personel için çoğunluğu üniversite mezunu 1159 kişinin başvurduğu belirtildi.

Özel Eskişehir Kültür Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Necmi Ünver, Cumhuriye Mahallesi'nde Subay Orduevi bitişiğindeki 2 katlı tarihi Ermeni kilisesinin uzun yıllar sinema olarak hizmet verdiğini söyledi. Sinamanın kapanmadan önce 20 yıla yakın erotik filmler gösterime sunduğunu, bunun da Ermeni asıllı vatandaşların tepkisine neden olduğunu kaydetti.

Binanın 3 yıldan buyana boş kaldığını ve tinercilerin mekanı haline dönüştüğünü anlatan Necmi Ünver, “Binayı sahiplerinden kiralayarak kültür merkezine dönüştürmeye karar verdik. Burası Eskişehir'in ilk özel kültür merkezi olacak. Burada 450 kişilik salonda film gösterimlerinin yanısıra çocuklar ve büyükler için tiyatro oyunları sahnelenecek ve sergiler düzenlenecek. Binayı tarihi dokusunu bozmadan restore ediyoruz ve 10 gün sonra da hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

BU KADAR BAŞVURU BEKLEMİYORDUK

Kültür merkezindeki gişeler, kafeterya ve vestiyer bölümleri ile halkla ilişkiler birimlerinde çalıştırılmak üzere 30 personel alacaklarını belirten Necmi Ünver kendilerine bugüne kadar 1159 kişinin başvurduğunu söyledi. İş başvurusunda bulunanların çoğunluğunun üniversite mezunu olduklarını kaydeden Ünver şöyle konuştu:
“Bu kadar başvuru beklemiyorduk. İş için başvuranların yüzde 60'ını bayanlar oluşturdu. Bunları gruplar halinde mülakat sınavına aldık ve içlerinden 60 kişiyi seçtik. Bunlar arasından da 30 kişiyi belirleyip merkezimizde çalıştıracağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!