İşte bu yılın fark yaratan öğretmeni

Güncelleme Tarihi:

İşte bu yılın fark yaratan öğretmeni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 22:19

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın ‘Fark Yaratan Öğretmen’ kampanyasında en beğenilen hikâye, otizmli kızının öğretmenini anlatan annenin paylaşımı oldu.

Haberin Devamı

Öğretmenlerİn kişisel ve mesleki gelişimlerine destek veren Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV) bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Fark Yaratan Öğretmen’ kampanyasında en beğenilen hikâye, otizmli kızının öğretmenini anlatan Arzu Gökçe’nin paylaşımı oldu.

Arzu Gökçe, vakfın sosyal medya ve web sitesi üzerinden yürüttüğü kampanyaya gönderdiği mesajda, ilkokul öğrencisi kızı Ceren’in öğretmeni Cemil Gülcan’ın desteğini anlattı. Cemil öğretmen sayesinde otizmli kızının arkadaşları tarafından kabul edildiğini ve eğitimine kesintisiz devam edebildiğini söyleyen Gökçe, şunları aktardı:

ANLAMAYA ÇALIŞSINLAR

“Şimdi geriye dönüp baktığımda, okulun ilk zamanlarında Ceren’le yaşadığımız zorlukları anımsıyorum. Bugün ise yanımızda olan öğretmenler sayesinde hayatımızın nasıl değiştiğini görüyorum. Gerçekten öğretmenler hayatımızda fark yaratabilir, yeter ki Ceren gibi özel çocukları da kabul etsinler, bizi anlamaya çalışsınlar. Tıpkı Cemil Öğretmenimizin yaptığı gibi.”

Haberin Devamı

‘HEPİMİZİN EMEĞİ VAR’

ÖĞRETMEN Cemil Gülcan ise, şunları paylaştı: “Tüm çocukların eğitim hakkının savunulması gerekir. Ceren’in de eğitimine bizim yanımızda devam etmesinde hem ailesinin hem de rehber ve gölge öğretmenlerinin büyük payı var. Birlikte hareket etmek, başarıları olduğu kadar zorlukları da birlikte paylaşarak aşmaktır.”

BAKMADAN GEÇME!