İstanbul’da kongre iptali alarmı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da kongre iptali alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 01:10

Türkiye’de 2015’ten bu yana yaşanan terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle, İstanbul’da 2018 yılına kadar gerçekleştirilecek olan kongrelerin iptal edildiği ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

İBB Meclisi, İstanbul’un Dünya Kongre Şehirleri sıralamasında 8’incilikten 50’nci sıraya kadar düşme tehlikesi üzerine harekete geçti. İBB ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında imzalanan protokolle, İstanbul’un tanıtılması için ortaklaşa hareket etme kararı alındı.

1 yıl geçerli olacak protokole göre, İBB, İTO’nun hazırlayacağı projelere 3.5 milyon TL fon desteği sağlayacak. CHP’li meclis üyeleri “İTO’nun parası var, halkın İBB’ye zimmetlediği parayı niye verelim” diyerek teklife ret oyu verdi. 

İBB Hukuk, Turizm, Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları komisyonları tarafından hazırlanan raporda, “Terör eylemleri ve darbe girişimi nedeniyle, İstanbul’da 2016 yılında gerçekleştirilecek kongreler değil, 2017 ve hatta 2018 için konfirme olmuş kongrelerin de iptalleri gerçekleşmiştir.

Haberin Devamı

2015 yılı ICCA – Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Birliği’nin verilerine göre İstanbul, Dünya Kongre Şehirleri sıralamasında 8’inciliği elinde tutmaktadır. Ancak 2016 yılı itibariyle söz konusu iptallere bağlı olarak, İstanbul’un sıralamadaki yeri 50’nci sıralara kadar düşme tehlikesi altıntadır. İstanbul’un özel olarak tanıtımının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” ifadelerine yer verildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!