Ä°stanbul'da elektrikler ne zaman gelecek?

Güncelleme Tarihi:

Ä°stanbulda elektrikler ne zaman gelecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 21:14

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakasında elektrik kesintileri dün itibariyle başlamıştı. Bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da birçok noktada elektriklerin kesildiği bilgisi gelmeye devam etti. Vatandaşlar öğle saatlerinden itibaren elektriklerin sürekli kesilip geldiği yönünde bilgiler verdiler. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar "elektrikler ne zaman gelecek" sorusuna yanıt arıyorlar. Yaşanan gelişme sonrası BEDAŞ 30-31 Aralık ve 1 Ocak'taki planlı kesintileri iptal etti. Enerji Bakanlığı da elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. Peki, İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek?

Haberin Devamı

İstanbul'un bugün birçok kentinde elektrik kesintileri sürmeye devam etti. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren elektriklerin sürekli gidip geldiği yönünde bilgiler veriyorlardı. Yaşanan sıkıntılardan dolayı BEDAŞ ve AYEDAŞ tarafına telefon yağmuru yağdı. Yapılan açıklamada "Kesintiler İstanbul'un genelini etkilememekte, belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa süre içinde İstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır. Çalışmalar yoğun kar yağışı, fırtına ve sise rağmen ara verilmeden gerçekleştirilmektedir. Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

ENERJİ BAKANLIĞI'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Enerji Bakanlığı Marmara Bölgesi'nde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın, Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir. Yedi hattın tamamında, Sakarya sınırları içerisinde meydana gelen tüm kopma ve arıza noktaları tespit edilmiş olup, 11 farklı ekiple bu noktalarda çalışmalar sürdürülmektedir. Kesintiler İstanbul'un genelini etkilememekte, belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa sürede İstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır. Çalışmalar yoğun kar yağışı, fırtına ve sise rağmen ara verilmeden gerçekleştirilmektedir. Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımız ilgili tüm birimleri sahadaki çalışmaları takip etmekte ve yönetmektedir. Vatandaşlarımızın bilgisine sunulur" denildi.

Haberin Devamı

Ä°stanbulda elektrikler ne zaman gelecek

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kesintiye neden olan arızaların giderilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor" denildi, iletim hatlarına iliÅŸkin çalışmalardan fotoÄŸraflar paylaşıldı.Â

Haberin Devamı

BEDAÅž PLANLI ELEKTRÄ°K KESÄ°NTÄ°LERÄ°NÄ° Ä°PTAL ETTÄ°

İstanbul Avrupa Yakası’nın elektrik dağıtımını üstlenen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) 30 - 31 Aralık ve 1 Ocak’ta yapacağı Planlı Yatırım, Bakım ve Onarım Çalışmalarını erteleme kararı aldı.

Kesintisiz enerji sağlamak için tüm imkanların seferber edildiği ifade edilen açıklamada yetkili kurum ve kuruluşlarla tam koordinasyon halinde çalışıldığına ve bundan sonra da aynı yöntemin izleneceğine yer verildi.

BEDAŞ’ın 30-31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerine yönelik ertelediği yatırımlar süresince EPDK kurallarının yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliğini de gözeterek elektrik kesintisinin yapılması öngörülüyordu. Daha önce Çatalca, Sarıyer, Güngören, Bayrampaşa, Küçükçekmece, Esenyurt, Sarıyer ve Beylikdüzü ilçelerindeki bazı mahallelerde de kesinti planlanıyordu.

Haberin Devamı

AYEDAŞ'TAN AÇIKLAMA

Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kesintilerle ilgili açıklama ise İstanbul Anadolu Yakası Elektirik Dağıtım Şirketi'nden (AYEDAŞ) geldi. İstanbul Anadolu Yakası'ndaki elektrik kesintileriyle ilgili yayımlanan duyuruda; "İstanbul Anadolu Yakası genelinde Ulusal Şebeke Sistemi Kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Dağıtım şebekemizden kaynaklanmayan konunun çözümü için ilgili kurum ce kuruluşlarla koordinasyonu yakından takip ediyoruz. Kesintilerden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için ekiplerimiz aralıksız olarak çalışmalarını sürdürmektedir." ifadeleri kullanıldı.

BAKMADAN GEÇME!