İstanbul’a kadar ‘çınar terapisi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a kadar ‘çınar terapisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 21:31

Hükümetin ‘yeşillendirme’ eylem planını açıklayan Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Osmanlı’nın kurulduğu Bilecik’in Söğüt ilçesinden İstanbul’a kadar çınar ağacı dikileceğini, ‘terapi ormanları’ oluşturulacağını söyledi.

Haberin Devamı

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Osmanlı’nın kurulduğu Bilecik’in Söğüt ilçesinden başlayarak, İstanbul’a kadar çınar ağacı dikeceklerini söyledi. Bakan Eroğlu, bir grup gazeteciyle sohbetinde, Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey’in Şeyh Edebali’nin evinde misafir kaldığı gece rüyasında, göğsünden çıkan ve göğe yükselen çınar ağacı gördüğüne ilişkin hikâyeyi anlattı ve şöyle devam etti:

ŞEHİRLERE ORMAN

“Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile çınar ağacı seferberliği başlatıyoruz. Osmanlı’nın sembolüdür. Osmanlı’nın kurulduğu alandan başlayıp, her yere çınar ağacı dikeceğiz. İlk fidanı da yılbaşından sonra Sayın Cumhurbaşkanı dikecek. Sadece İstanbul’a 100 bin çınar fidanı dikilecek.”
Eroğlu, hükümetin bir yıllık acil eylem planında yer alan vaatlerden yeşil alan sayısını artırma projesi kapsamında, açık alanlar, parklar, hastane bahçeleri, okul bahçeleri ve yol kenarlarının ağaçlandırma çalışmalarını hızlandıracaklarını dile getirdi. Eroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtmaya devam edeceğiz. Belediyelerin de ağaçlandırma konusunda teşvik edilmesi için yine ücretsiz fidan verilecek. Ayrıca, çocuklara ağaç sevgisi aşılamak için kent ormanları sayısı artacak. Terapi ormanları kuruyoruz. İlk olarak Manisa Spil Dağı’nda başlattık. Oksijeni bol olan bölgelere bu ormanlardan kuracağız. Özellikle kanser hastaları ve psikolojik rahatsızlığı olanlar, terapi için bu ormanlara gelecekler. Buralarda dereler ve yürüyüş alanları olacak. Tamamen doğa içinde sessiz ve kuş sesleri arasında bir terapi olacak. Spil Dağı’ndaki alana 41 orman köşkü kurduk.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!