İstanbul’un trafik derdini Balıkesirli vekil çözecek

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un trafik derdini Balıkesirli vekil çözecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2007 00:00

İstanbul’un keşmekeşe dönen ulaşım sorununu çözmek için bakanlar düzeyinde komisyon oluşturulurken, milletvekilleri de öneriler üretmeye başladı.

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, ilginç önerilerini İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne rapor olarak sundu. Çömez’in, ilginç önerileri özetle şöyle:

İDO SEFERİNİ ARTIRIN

İDO, son derece başarılı bir hizmet veriyor. İstanbul’un her iki yakası için yeni hatlar oluşturmalısınız. Araçları ve insanları denize transfer etmelisiniz.

KÖPRÜ ÜCRETİ ALMAYIN

Her iki boğaz köprüsünde, araçların bekleme sürelerini ve bunun reel maliyetini araştırmalısınız. Köprülerde gişe uygulamasına son vermelisiniz. Bu takdirde, İstanbul plakalı araçlara yıllık tek seferlik vergi konması düşünülebilir.

FARKLI TATİL UYGULAYIN

İstanbul ikiye bölünerek, sömestr ve yaz tatiline ayrı dönemlerde çıkma uygulaması başlatılabilir. İstanbul’daki tüm öğrencilerin yarısının, trafikten 1.5 ay uzaklaştırılması ihmal edilemez faydalar sağlayacaktır.

METRO VE YENİ ARTERLER AÇIN

Tıkanan arterlerin her iki yanında istimlakların yapılması ve yolların genişletilmesi her durumda gerekli olacaktır. Yine uygun olan güzergahlarda çift katlı yol opsiyonları da düşünülmelidir. Kalıcı çözüm ise metro ağının yeterli hale gelmesidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!