İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı’nın Protokolü İmzalandı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı’nın Protokolü İmzalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 17:07

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İmam Hatip Orta Okulu 8’inci sınıf öğrencilerini buluşturacak olan ’İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı’nın protokolü imzalandı. Önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak olimpiyatta İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin bilgileri sınanarak, dereceye girenlere ödül verilecek.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 161 İmam Hatip Ortaokulu’ndan 25 bin öğrencinin bir araya gelerek yarışacağı ’İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı’nın protokolü imzalandı. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen protokol imza törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İbrahim Solmaz, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
“İMAM HATİP’TE OKUMAK AYRICALIKTIR”
Programda konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bugüne kadar bir benzeri olmayan, bundan sonrada kendine örnek oluşturacak bir çalışma alt yapısı oluşturan ’İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı’ isimli programı önemsediğimi ve çok anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. İmam Hatip’te okumak bir ayrıcalık, İmam Hatip’te okumak bir avantaj durumuna geldi. Çünkü bu ülkede sadece İmam Hatip’te okuyanların bırakın bir noktaya gelmesini, geçmişte 28 Şubat öncesi öğretmen olup o okullarda ders verdiği halde okuldan atılmasını, bırakın başörtülü liselere, üniversitelere gitmenin mümkün olmadığı bir ülkede yaşandığı durumun olmasını, bugün İmam Hatip mezunu olan ve ondan sonra üniversiteye giden her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı artık öğretmen de olabiliyor, müdür olabiliyor, belediye başkanı da olabiliyor, milletvekili de olabiliyor başbakan da olabiliyor ve artık cumhurbaşkanı da olabiliyor” diye konuştu.
“28 ŞUBATÇILARA KAPAK OLSUN”
28 Şubat dönemine değinerek sözlerine devam eden Başkan Usta, “28 Şubat günlerinde bırakın böyle bir projeyi ortaya koymayı hatta bir İl Milli Eğitim Müdürüyle, ilçe kaymakamıyla, ilçe milli eğitim müdürüyle, müftüsüyle, muhtarlarıyla, okul müdürleriyle belediye başkanıyla buraya gelip sizlerin huzuruna gelip bu projeyi zikretmeleri bile mümkün olmadığı bir süreçten geçtik. O günlerde okulların İslami anlamda gelişmesi, çocukların eğitilmesi, İmam Hatiplerin artması, imam hatiplerde eğitim kalitesinin yükselmesi gibi bir iddia yoktu. Tam tersine bunların kapatılması üzerine kilit vurulması ve İmam Hatip’te okuyan öğrencilerin zorla o denimin valilerinin nöbet tutarak başörtülü öğrencilerin başları açılarak İmam Hatip Liselerine alındığı bir günden bugüne geldik. Bu bakımdan 28 Şubat döneminin sonrasında bu sürecin çok hızla değişimine öncülük etmesinde büyük emeği olan ve Türkiye’nin bu anlamda sonuna kadar ufkunu geniş tutan sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Hasan Tahsin Usta, "İmam Hatip liselerinin özellikle de İmam Hatip Ortaokul Öğrencilerinin eğitime başladığı 3 yıl öncesinden bugüne kadar geçen süreçteki başarı düzeylerini görüyoruz. Bu yıl İmam Hatip ortaokullarımız ilk mezunlarını verecekler. Bu anlamda sizler tarihe 2’nci bir not düşüyorsunuz. 28 Şubat ekibi zulüm döneminden sonra ilk kez ortaokulda İmam Hatip Mezunları olarak kendiniz anılacaksınız. 28 Şubatçılara kapak olsun” ifadelerini kullandı.
İmam Hatip’li öğrenciler için önemli bir projeye ortaklık etmekten son derecem memnun olduğunu belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “İmam hatip liselerimize yönelik Türkiye genelinde genel müdürlüğümüzün hem de illerimizin yürüttüğü birçok proje var. Yarışmalar var, olimpiyatlar var. Bu anlamda İmam Hatip Ortaokullarına yönelik Türkiye genelinde ses getiren çalışmanın şuanda bir protokol imza törenini yapmış olduk. Buradaki amacımız da bu sene ilk mezunlarını verecek İmam Hatip Ortaokul öğrencilerimizin bir üst öğrenime girerken temel olarak orta öğrenim programlarında müfredata ilişkin okuduğu derslere ilişkin TEOG sınavında buradaki İslami ilimler dediğimiz derslerle ilgili sorular sorulmuyor. Bizim de amacımız bu derslere ilişkin müfredatı kontrol etme ve çocuklarımızın neyi ne kadar öğrendiklerini görmek” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!