İşsizlik maaşıyla ilgili Bakan’dan açıklama geldi! İşsizlik maaşı başvuruları nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

İşsizlik maaşıyla ilgili Bakan’dan açıklama geldi İşsizlik maaşı başvuruları nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 11:44

İşsizlik maaşında bu yıl yeni bir değişiklik olup olmayacağıyla ilgili soru işaretleri sürerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’dan açıklama geldi. Kendisine sorulan soruları yanıtlayan Müezzinoğlu, hem asgari ücret zammı hem de işsizlik maaşına dair açıklamalarda bulundu. Peki, Müezzinoğlu işsizlik maaşıyla ilgili müjde verdi mi? İşte, konuyla ilgili son durum ve işsizler için büyük güvence sağlayan işsizlik maaşı başvurularının şartları!

Haberin Devamı

Önümüzdeki yıl maaşlara yapılacak zamlar belirsizliğini korurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun asgari ücret ve işsizlik maaşıyla ilgili açıklamaları heyecan yarattı. Yeni yılda işsizlik maaşına zam yapılıp yapılmayacağı sorularına A24 kanalı üzerinden yanıt veren Müezzinoğlu, “Yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. Aralık sonunda hayırlı bir karar verilir" sözleriyle net olmasa da işsizlik maaşıyla ve asgari ücret zammı ile ilgili olarak bir takım çalışmaları olduğunun sinyalini verdi. İşte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nin açıklamaları!

İşsizlik maaşının belirleyicisi olan asgari ücrete ve emeklililere promosyon konularına değinen Müezzinoğlu, emeklililere promosyonla ilgili olarak "Bu ay içinde açıklanır" diye konuştu. “Kaşıkla verip kepçeyle alan olmadık" diyerek asgari ücreti daha iyi yapma gayretlerinin olduğunu belirten Mehmet Müezzinoğlu, işsizlik maaşıyla ilgili ise "Yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. Aralık sonunda hayırlı bir karar verilir" dedi.

Haberin Devamı

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELER?

İşsizlik maaşı ücretlerine dair belirsizlikler sürerken işsiz kalan vatandaşlar, maaş şartlarını araştırmaya devam ediyor. İşsizlik süresince vatandaşların kendilerini güvencede hissetmelerini sağlayan işsizlik maaşını alabilmek için bir takım şartlar bulunuyor. Peki, bu şartlar neler? Maaş alabilmek için nereye başvurulması gerekiyor? Herkes maaş alabiliyor mu? İşte, işsizlik maaşından faydalanmak isteyenlerin bilmesi gerekenler!

Devlet tarafından verilen bu hizmetten yararlanabilmek için işsizliğinizin resmileşmesi ve kişilerin kendi istekleriyle değil, işveren tarafından çıkartılmış olması gerekiyor. Bunun yanı iş yerinden ayrılmadan önce 120 gün boyunca sigorta priminin kesintisiz olarak ödenmiş ve son 3 sene içinde en az 600 gün işsizlik sigortası priminin ödenmiş olması gerekiyor. Bütün bu şartları sağlamış olan vatandaşların işsizlik maaşından yararlanmak için hizmet akdinizin fesh edilmesinden sonra 30 gün içinde bir İŞKUR merkezine gitmesi, 'www.iskur.gov.tr' üzerinden veya E-devlet üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor. İşsizlik maaşına hak kazanılıp kazanılmadığı da bu kanallar üzerinden öğrenilebiliyor.

 

BAKMADAN GEÇME!