İşsiz gençler için istihdam projesi

Güncelleme Tarihi:

İşsiz gençler için istihdam projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:15

İşsiz gençler için istihdam projesi

Haberin Devamı

ADANA'da Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği, genç işsizlerin istihdamına yönelik meslek, beceri, rehberlik ve uyum eğitimi verecek. 7 ay sürecek projeden, 8 farklı alanda 40 genç yararlanacak.

Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği'nce yürütülecek projeye, Çukurova Üniversitesi, Adana Sanayi Odası, Adana Sürdürülebilir Kalkınma Çevre Tüketici Koruma ve Kültür Derneği, Ege Balık, Gizerler Otomotiv, Adana Nezihe Yalvaç Turizm Lisesi, Şehit İdari Ataşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi destek verdi. "Adana'da Yaşayan Genç İşsizlerin İstihdamına Yönelik Meslek, Genel Beceri, Rehberlik ve Uyum Eğitimleri Projesi", Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde destek veren kurum temsilcileri ile birlikte tanıtıldı.
PROJEYİ ANLATTI
Projeyi anlatan Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu, şunları söyledi:
"Projenin genel hedefi Adana'da yaşayan genç işsizlerin istihdam edilmesini kolaylaştırmak ve istihdamda kalmalarını sağlamaktır. Projemizde bölgenin işgücü ihtiyacı ve hedef kitlenin özellikleri göz önünde bulundurularak 15-29 yaş arası işsiz gençlere turizm sektöründe aşçılık, yiyecek-içecek servisi, otel ön büro, otel kat hizmetleri, otomotiv sektöründe oto bakım ve onarımı, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe ise muhasebe ve finans, web ve grafik tasarımı, bilgi yönetimi ve raporlama eğitimleri olmak üzere 8 farklı konuda eğitim verilecektir. Her konuda 5 kursiyer olmak üzere toplam 40 kursiyer eğitim alacaktır."

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)
YB (EŞ)(31.3.2016, FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!