İsrailli bakan Trump'a tepki gösterdi! 'Yetersiz!'

Güncelleme Tarihi:

İsrailli bakan Trumpa tepki gösterdi Yetersiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 10:25

İsrail'in Kudüs işlerinden sorumlu bakanı Zeev Elkin, ABD'nin Kudüs açıklamasını 'yetersiz' buldu. Elkin, ABD Başkanı Donald Trump'ın esasında kentin doğusunun Filistinlilere verilmesine kapı araladığını savundu.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı İsrail'de memnuniyetle karşılansa da, Kudüs işlerinden sorumlu bakan Zeev Elkin'den farklı bir açıklama geldi.

TRUMP BÖLÜNMEYE KAPI ARALADI

Elkin, Trump'ın konuşmasında Kudüs'ün Filistinliler ile İsrailliler bölünmesine kapı araladığını savundu. Trump konuşmasında Kudüs'ü ‘İsrail'in başkenti' olarak tanımış ancak kentin nihai statüsünün ve İsrail'in kent üzerindeki sınırlarının müzakerelerle belirleneceğini vurgulamıştı.

‘BİRLEŞİK KUDÜS DEMEDİ' TEPKİSİ

Elkin Reuters'a demecinde Trump'ın konuşması için "Kudüs'ün sınırlarının, bir bölünme seçeneğini öngören müzakereler sonucunda belirleneceğini bile söyledi" yorumu yaptı. İsrail hükümetleri BM kararlarına rağmen ‘birleşik Kudüs'ü ebedi başkent' olarak görürken, Elkin Trump'ın ‘birleşik Kudüs' ifadesini ‘planlı olarak' kullanmadığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!