İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını

Güncelleme Tarihi:

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 17:09

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına Midyat'taki sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Midyat'ta Atatürk Anıtı Parkı'nda toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri yaptıkları basın açıklamasıyla İsrail'i protesto etti.

Grup adına açıklamayı okuyan Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Mescid-i Aksa'da çiğnenen sadece halıların olmadığını belirterek, müslümanların izzet ve şerefinin çiğnendiğini kaydetti.

Altay, İsrail'in, Filistin halkına uyguladığı izolasyonu hatırlatarak, "İsrail'in amacı Müslümanlara ait topraklarda yeni yerleşim yerleri açmaktır. Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatma ve haksız tutuklamaları gibi sınır tanımaz eylemleri dinler arası bir savaşa sebep olacağı gibi çok kan dökülmesine de sebep olacaktır" dedi.

Altay, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Yine tüm Müslümanları ve Davos'ta İsrail başkanına 'One minuet' diyerek İslam dünyasında kahramanlaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail ile her türlü diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkilerini kesmeye çağırıyoruz. İsveç ve Güney Amerika ülkeleri gibi Türkiye'nin de Filistin'i resmen tanımaya davet ediyoruz. Tüm kardeşlerimizi İsrail’e destek veren şirketlerin mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. Filistin’de yaşanan vahşet ve zulmün son bulacağı, Özgür Filistin’in kurulacağı ve Mescid-i Aksa’da özgürce namaz kılacağımız günlerin yakın olduğu inanç ve duasıyla kamuoyunu hassasiyete davet ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!