Isparta'ya Yeni Şehir projesi

Güncelleme Tarihi:

Ispartaya Yeni Şehir projesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 11:42

Isparta'ya Yeni Şehir projesi

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediyesi tarafından yaptırılacak Yeni Şehir Fuar Merkezi'nin proje örnekleri tanıtıldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Evci öncülüğünde bir grup akademisyen ve öğrencinin hazırladığı Yeni Şehir Fuar Merkezi'nin proje örnekleri görücüye çıktı. Gökkubbe Kongre ve Toplantı Salonu'ndaki proje sunum toplantısına Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile Dekan Prof. Dr. Fikret Evci, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

'ESAS PROJEMİZİ ŞİMDİ HAZIRLIYORUZ'

Toplantıda konuşan Başkan Günaydın, arkadaşı olan Prof. Dr. Fikret Avcı ve beraberindekilere teşekkür etti. Isparta için Yeni Şehir Fuar Merkezi projesinin çok önemli olduğunu belirten Günaydın, şöyle dedi:

"Yeni Şehir Projesi önümüzdeki önemli bir proje. Seçimlerde yeni şehirler yapacağımızı söylemiştim. 1-2 yıl evvel yeni bir şehir yaptık. Önümüzdeki aylarda asfaltları başlanacak. Altyapısı başlandı. Bunun adı da Yeni Çünür. Yüzde 70 oranında binaları yapıldı. Esas projemizi şimdi hazırlıyoruz. Hükümet Meydanı 4 dönüm, biz 105 dönüm meydan yapıyoruz. Bu meydan aksında fuar alanı yapmak istiyoruz. Meydanın etrafında da esas fonksiyonel, tasarımı Türk ve İslam medeniyetine ait bir cami olacak. Karşısında da Belediye Sarayı, opera binası. Dünyanın her yerinde opera binaları vardır. Biz de başkentte bile doğru dürüst yok. Ankara'da, İstanbul'da olmayan opera binasını yapacağız. Bir tarafında da Milli Kütüphane yapacağız. Isparta kapasitesinin 5 katı büyüklüğünde yapmak istiyorum. Bütün Isparta'yı içerisine alsın. O meydanın kenarında olacak. Bu benim çok hayal ettiğim bir projeydi. Seçimlerde bahsettiğim Yeni Şehir Projesi esas buydu. Eklentisi olan Yeni Çünür'ü bitirdik. Sözümüzün yüzde 25'i tamamlandı ama yüzde 75'i bu. İnşallah Allah bize bunu yaptırmayı nasip etsin. Isparta'mıza nasip etsin inşallah."

'DÜŞMAN DEĞİL, HAİNLERMİŞ'

Ergenekon Müzesi ve Dede Korkut Müzesi projelerinden de bahseden Günaydın, "Tarihimizi yıpratmak isteyen insanlara karşı, dünyanın neresinde bir Türk varsa o Türkü ilgilendirecek bir eser olacak. Isparta'da Dede Korkut Müzesi olacak" diye konuştu.

Ergenekon Müzesi'nin proje çalışmalarının bittiği ve 1 ay sonra ihalesinin yapılacağını aktaran Başkan Günaydın, bu proje için 5 yıldır uğraştığını vurguladı. Müzenin büyük kısmının Ergenekon Destanı'na ayrıldığını anlatan Günaydın, 1000 ton mermerden işlenen eserlerin müzede yer alacağına işaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!