Isparta'da uyuşturucuyla mücadele

Güncelleme Tarihi:

Ispartada uyuşturucuyla mücadele
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 16:37

Isparta'da uyuşturucuyla mücadele

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde tacirleri ve kullanıcılarına yönelik operasyonların yanı sıra önleyici tedbir çalışmaları da yoğunlaştı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu maddenin yaygınlaşmasını önlemek amacıyla operasyonlar haricinde önleyici tedbir çalışmaları da yapılıyor. Çalışma kapsamında analizi yapılıp riskli görülen mahallelerle okulların civarında faaliyet gösteren işletmeler denetleniyor. 111 okulda 111 irtibat görevlisiyle 14 okul polisinin de görev yaptığı denetimlerde ekipler okul çevrelerinde şüpheli şahıslara yönelik GBT sorgusu gerçekleştiriyor. Okul önleri ve çevresindeki gerekli kontroller yapılırken, metruk olduğu tespit edilen binalara baskınlar düzenlenerek madde bağımlılarının barınmaları engelleniyor.

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokola istinaden Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi kapsamında tüm okullarda birer irtibat görevlisi ve okulların giriş çıkış saatlerinde gerekli güvenlik tedbiri almak üzere resmi ve sivil ekipler görevlendirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!