Isparta'da Sarıkamış şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ispartada Sarıkamış şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 17:35

Isparta'da Sarıkamış şehitleri anıldı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da Sarıkamış Harekatı'nın yıldönümünde şehitleri anma yürüyüşü düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, daire müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve halk katıldı. Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan yürüyüş Halk Eğitim Merkezi'ne kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlara atkı, bere ve Türk bayrağı dağıtıldı. Yürüyüşün ardından Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için Kuran okundu.

Vali Şehmus Günaydın, tarih boyunca millet ve devlet için canını veren tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyledi. İstiklal Marşı'nda Mehmet Akif'in "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı" dediğini anımsatan Vali Günaydın, "Bu güzel ülke üzerinde, bu aziz millet üzerinde hesabı olanlar, bayrağımız, milletimiz, ezanımız için, kefensiz yatmak için bekleyen, şehit olmak isteyen milyonlarca vatan evladı var, bu böyle biline" dedi.

Şiir dinletisinin sunulduğu program Isparta Gençlik Merkezi Tiyatro Gönüllerinin hazırladığı 'Soğuk Cennet' oyunuyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!