Isparta Belediyesi'nin köy buluşmaları

Güncelleme Tarihi:

Isparta Belediyesinin köy buluşmaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 12:13

Isparta Belediyesi'nin köy buluşmaları

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Belediyesi Köy Buluşmaları Gelendost'un Madenli Köyü'nde devam etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Isparta nasıl Türkiye'de iki yıl üst üste en yaşanabilir şehir olduysa 214 köyümüz de en yaşanabilir köyler olabilir. Karamsar olmayalım, geleceğe umutla bakalım. Umut her şeyi yener" dedi.

Isparta Belediyesi'nin köy buluşmaları devam ediyor. Son olarak Gelendost Madenli Köyü'nde düzenlenen köy buluşmalarına yüzlerce vatandaş katıldı. Çocuklar gün boyu kendileri için hazırlanan etkinliklerle eğlenirken, yetişkinler de Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir'in birbirinden güzel türküleriyle coştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, program öncesinde Madenli Köyü'nde oturan Kıbrıs Gazisi Onbaşı Durmuş Uyanık'ı evinde ziyaret etti. Başkan Günaydın burada aileye Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. Belediye meclisi üyeleri, Ispartalı muhtarlar ve gazilerin de katıldığı program alanında büyük coşkuyla karşılanan Başkan Günaydın, vatandaşlarla sohbet etti. Burada konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye çalışmalarını anlattı. Belediye olarak büyük yatırımlara imza attıklarını, Isparta Belediyesi'nin nüfusuna oranla en büyük yatırımları yapan ve Türkiye'nin en zengin belediyesi olduğunu kaydetti.

Yetkileri dahilinde köylere yardımcı olmaya çalıştıklarını aktaran Başkan Günaydın, köylere yatırım yapılması gerekliliğinden bahsetti. Isparta'yı bir bütün olarak gördüğünü kaydeden Günaydın, "Şehir merkezinde ne yapılıyorsa bunun bir bürüt planlama çerçevesinde gerçekleştirildiğine değindi. Bir hayalim daha var. Isparta'nın 214 köyünün, Türkiye'nin köyleri arasında da en yaşanabilir köyler olmasını istiyorum. Isparta nasıl Türkiye'de 81 vilayet arasında iki yıl üst üste en yaşanabilir şehir olduysa, aynı merkezimiz gibi köyleri de en iyi yaşanabilir köyler olabilir. Olabilir, hayal ediyorum. Üretken köyler, yaşayan köyler olacak. Karamsar olmayalım, geleceğe umutla bakalım. Umut her şeyi yener. Türkiye'nin tüm köylerinde umutsuzluk var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle alandakileri coşturdu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!