Isparta Belediye Meclisi'nde Kudüs tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Isparta Belediye Meclisinde Kudüs tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 17:43

Isparta Belediye Meclisi'nde Kudüs tepkisi

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ- Hasan UĞUR/ISPARTA, (DHA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, Isparta Belediyesi meclisinde kınandı.

Isparta Belediyesi'nin aralık ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını sert bir dille kınadıklarını söyledi. Meclis adına açıklamada bulunan Başkan Günaydın, "Trump kafasına göre takılarak, Kudüs'ü, İsrail'in başkenti ilan ediyor" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ı tarih, bilgi ve insanlıktan yoksun olarak tanımlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Dünyayı karıştıran bir insan. Suriye'ye PKK/PYD'yi doldurdu, TIR'lar dolusu silah veriyor ve maşa olarak kullanıyor. Bu yaptıklarının ana hedefi Türkiye'dir. Şu anda da Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı aldı. Buna karşın Türkiye ve siyasiler tek vücut olmuştur. Osmanlı bu bölgeyi 400 sene boyunca, 3 dine de yüksek saygı göstererek, en ufak bir hadise yaşanmadan idare etmiştir. Kudüs, İslam'ın ilk kıblesidir. Trump'ta din, insan sevgisi, saygısı yok. Dünya'yı yakmak için gelmiş bir insan. ABD Başkanı Trump'ı kınıyorum, tarih okusun, tarihten ders alsın, Atatürk'ü örnek alsın" dedi.

Başkan Günaydın'ın konuşmanın ardından meclis üyeleri de ABD'yi kınadı.

Isparta'nın Şarkikarağaç ilçesinde de vatandaşlar cuma namazı sonrası ABD'nin Kudüs kararını protesto etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!