İZMİR HABERLERİ

İspanyollar Türk balığı yiyecek

DHA
05.10.2017 - 10:37Son Güncelleme :
DHA

TÜRK su ürünleri sektörü, 3-5 Ekim 2017 tarihleri arasında İspanya'nın Vigo kentinde gerçekleştirilen CONXEMAR 2017 Fuarı’nda İspanya’da görücüye çıktı. Türk levreği ve çipurasına İspanyollar yoğun ilgi gösterdi.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 3-5 Ekim 2017 tarihleri arasında İspanya'da düzenlenen CONXEMAR 2017 Fuarı’na katılarak Türk su ürünlerinin tanıtımını yaptı. Avrupa’nın beşinci büyük ekonomisi olan İspanya’nın 50 milyona yaklaşan nüfusu ve yıllık 75 milyonu aşan turist ile Türk su ürünleri sektörü açısından en büyük ihraç pazarlarından biri konumunda olduğunu ifade eden Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, İspanyolların Türk su ürünlerini daha fazla tercih etmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi.

İspanya’nın yıllık 300 milyon dolar su ürünleri ithalatı olduğuna dikkati çeken Kızıltan, "Türkiye’nin İspanya’ya su ürünleri ihracatı ise 2017 yılının Ocak – Eylül döneminde 27 milyon dolar. Bu ihracatın 23 milyon dolarlık dilimini Egeli balıkçılar gerçekleştirdi. İspanya’da yapacağımız tanıtım çalışmalarıyla ihracatımız 2023 yılında 50 milyon dolara ulaşabilecek potansiyele sahip" diye konuştu.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun 2015 ve 2016 yıllarında CONXEMAR 2017 Fuarı’na katıldığını ve Türk su ürünlerini tanıttığını anlatan Kızıltan, Türk su ürünleri sektörünün söz konusu fuarda üçüncü kez tanıtım yaptığını önümüzdeki yıllarda da İspanya’da tanıtım çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

CONXEMAR 2017 Fuarı’na 43 ülkeden 600 firma ya da kuruluş katılırken, 106 ülkeden 30 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

SU ÜRÜNLERİ İHRACATI 612 MİLYON DOLARA ULAŞTI

Su Ürünleri Sektörü, 2017 yılının Ocak – Eylül döneminde 612 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. 2016 yılının aynı döneminde ise; Türkiye 572 milyon dolar su ürünleri ihracatı yapmıştı. Su ürünleri ihracatı yüzde 7 gelişirken, İspanya 27 milyon dolarlık ihracat ile Hollanda, İtalya, İngiltere, Almanya ve Rusya’nın ardından en fazla ihracat yapılan 6. ülke oldu. İspanya’ya 11 milyon 14 bin dolarlık çipura, 7 milyon 718 bin dolarlık levrek, 1 milyon 433 bin dolarlık pembe derinsu karidesi ihraç edildi.

CONXEMAR 2017 Fuarı’nda Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Taner Ciğer yer alırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay ve Türkiye’nin Madrid Ticaret Müşaviri Fatma Kayhan, EİB standını ziyaret edenler arasında yer aldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin İzmir haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği İzmir haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde İspanyollar Türk balığı yiyecek haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

İZMİR NAMAZ VAKİTLERİ

12 Aralık 2017, Salı
  • İmsak
    06:28
  • Guneş
    08:12
  • Öğle
    13:16
  • İkindi
    15:44
  • Akşam
    17:59
  • Yatsı
    19:32
Sayfa Başı