İspanya’da ayrılık düellosu

Güncelleme Tarihi:

İspanya’da ayrılık düellosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 23:25

İSPANYA’da bağımsızlık talebiyle gündeme gelen Katalonya’da 27 Eylül’de yapılacak erken seçim öncesi İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo ve bağımsızlık yanlısı Katalonya Cumhuriyetçi Solu’nun (ERC) lideri Oriol Junqueras televizyonda tartıştı.

Haberin Devamı

Margallo, “Oriol sizi seviyorum, parçalanmayalım. Bu ne biçim bağımsızlık? Sizler İspanyol vatandaşlığını muhafaza ederek ve İspanyol piyasalarına bağlı kalarak İspanya’dan ayrılmak istiyorsunuz” dedi.

Vatandaşlık düşer

Katalonya’daki bağımsızlık yanlılarını gerçeği anlatmamakla suçlayan Margallo, Katalonya’nın olası bir bağımsızlığında, uluslararası yasalar gereği otomatik olarak Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ve İspanya Anayasası’nın dışında kalacağını yani Katalanların İspanyol vatandaşlık haklarını yitireceklerini söyledi. Margallo, ayrıca Katalonya’nın ekonomik olarak darbe yiyeceğini kaydetti. ERC lideri Junqueras ise İspanyol hükümetinden gelen “tehditlerin gerçeği yansıtmadığını” savundu. Junqueras, “İspanyol Anayasası’na göre İspanyol uyruklu hiç kimse kendi rızasıyla çıkmadığı sürece vatandaşlığını kaybedemez” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!