İsmail Balaban altın kemerin daimi sahibi oldu

Güncelleme Tarihi:

İsmail Balaban altın kemerin daimi sahibi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 11:07

İsmail Balaban altın kemerin daimi sahibi oldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki 26'ncı Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin finalinde Orhan Okulu'yu mağlup eden 28 yaşındaki İsmail Balaban başpehlivanlığa uzanırken, 3 kez üst üste şampiyon olarak altın kemerin de daimi sahibi oldu.

Seydikemer'in Seki Mahallesi Zümrüt Çayırı'ndaki güreşlere 13 kategoride 604 güreşçi katıldı. Başpehlivanlık için 38 güreşçi mücadele ederken, karşılaşmaları yaklaşık 8 bin kişi izledi. Güreş ağalığı için 7 işadamının teklif verdiği açık arttırmada, 125 bin lira bağışta bulunan mermer fabrikası sahibi Harun Günay, güreş ağası oldu. Aralıklarla yağan yağmur altında gün boyu devam eden güreşlerin sonunda başpehlivanlık final mücadelesi yapıldı. Antalyalı güreşçiler Orhan Okulu ve İsmail Balaban'ın altın kemer için giriştiği kıyasıya mücadele tribünlerden yoğun alkış aldı. Okulu'yu mağlup eden Balaban, Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde üst üste 3'üncü kez şampiyon olarak altın kemerin daimi sahibi oldu.

Uzun süre tebrikleri kabul eden Balaban, bu yıl üçüncü kez başpehlivan olarak altın kemeri aldığı için mutlu olduğunu söyledi. Çekişmeli mücadeleler olduğunu anlatan Balaban, "Finale gelene kadar güreşen tüm rakiplerimi tebrik ediyorum. Kırkpınar'da da bu yıl şampiyonluk nasip oldu. Bundan böyle ünvanımı korumak için mücadeleye devam edeceğim. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. AK Partili Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise ata sporu güreşleri, gelecek nesillere aktarmak için bu etkinliği organize ettiklerini kaydetti. Kırkpınar'a katılan birçok başpehlivanın Seydikemer'de boy gösterdiğini anlatan Otgöz güreşlere vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Ergün TOS/SEYDİKEMER (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!