İslami İlimler Fakültesi Dekanından Arap Birliğine Protesto Çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İslami İlimler Fakültesi Dekanından Arap Birliğine Protesto Çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 17:20

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ DEKANI YAKUP CİVELEK ARAP BİRLİĞİNE PROTESTO ÇAĞRISINDA BULUNDU

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, 22 üyeden oluşan ve 1945 yılında Kahire’de kurulan Arap Birliği Örgütünün PKK’nın terör saldırılarına cevap olarak Irak’ta yapılan hava harekatını kınamasına tepki gösterdi. Facebook,
Twitter, Gooogle+ ve benzeri sosyal medya üzerinde bir protesto eylemi başlatan Dekan Civelek Arapça ve İngilizce hazırlanan tepki ve kınama mesajını, Arap Birliği örgütü başkanı ve ilgili kurumlarına gönderilmesi gerektiğini ifade etti.
"ARAP BİRLİĞİ BAŞKANI SİSİ’NİN KUKLASI"
Açıklamasında Arap Birliği ve başkanının ABD ve batı ülkelerinin Irak, Suriye, Sudan, Yemen, Libya, Somali gibi pek çok Arap ülkesine saldırırken hiçbir tepki mesajı yayınlamadığına vurgu yapan Civelek, kendi topraklarını savunmak ve ülkesini terör ve teröristten kurtarmak için meşru hakkını kullanan Türkiye için kınama mesajı yayınlamasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Arap medyasında Arap Birliğinin Mısırlı başkanının, General Sisi’nin elinde bir oyuncak konumunda olduğu tartışmaları yapıldığını da kaydeden Civelek, Katar gibi bazı Arap ülkelerinin kınama mesajı dolayısıyla birliğe tepkili olduğunu söyledi.
"SOSYAL MEDYANIN ROLÜ ÇOK BÜYÜK"
Sosyal medya üzerinden yapılacak tepki ve protestoların Arap Birliği Örgütüne büyük bir ders olacağını kaydeden Civelek,"Bu suretle Türk halkının ülkesinin milli davasına sahip çıktığı ortaya konulmuş olacaktır" dedi.
Bu tür tepkilerin milli bir görev ve sorumluluk olduğunu vurgulayan Civelek, bu ülkenin vatandaşı olan hiçbir birey bu tür sorumluluktan kaçmaması gerektiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!