İslahiye'de öğrenciler ağaçlara kuş yuvası yaptı

Güncelleme Tarihi:

İslahiyede öğrenciler ağaçlara kuş yuvası yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 14:35

İslahiye'de öğrenciler ağaçlara kuş yuvası yaptı

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi'nde, lise öğrencileri '’Dünyadaki Cennet Yuvamız’ projesi kapsamında kuşlar için yaptıkları yuvaları ilçe merkezinde ağaçlara astı.



İslahiye Belediyesi'nin desteklediği, Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptıkları kuş yuvalarını ilçe merkezindeki ağaçlara astı. Doğa, hayvan sevgisi yanında ailenin oluşturduğu yuvanın da önemine dikkat çekmek amacıyla başlatılan ‘Dünyadaki Cennet Yuvamız’ projesiyle öğrenciler yaptıkları 100 kuş yuvasını öğretmenlerinin yardımıyla Milli Egemenlik Parkı’ndaki ağaçlara yerleştirdi. Milli Egemenlik Parkı'nda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Özdemir, İbrahim Yağcı, Yüksel Beroje ve STK temsilcilerinin katıldığı törenle ilk kuş yuvasını ağaca yerleştiren İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, "Böylesi bir projeye imza atan, her yuvayı kendi elleriyle yapan öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.



Öğrencilerle birlikte ağaçlara kuş yuvalarını yerleştiren Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tacim Durmuş, proje ile doğa, çevre bilincini aşıladıklarını belirterek; "Burada amaç sadece kuş yuvası yapmak değil, aynı zamanda toplumsal bir mesajla ailenin ve ailelerin oluşturduğu yuvaların önemine dikkat çekerek farkındalık oluşturmaktı" dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!