İslahiye'de kitap okuma şenliği

Güncelleme Tarihi:

İslahiyede kitap okuma şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 13:19

İslahiye'de kitap okuma şenliği

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, kitap okumaya farkındalık oluşturmak amacıyla 'Kitabını al gel' sloganıyla okuma şenliği düzenlendi.
İlçe Müftülüğü ile İslahiye İlim Hikmet ve sanat derneği (İHSANDER) işbirliğiyle kitap okumaya farkındalık oluşturmak amacıyla dernek üyeleri, öğretmen ve öğrencilerle birlikte kitap okuma şenliği düzenlendi. Demokrasi meydanındaki etkinlik Kur'anı kerim tilavetiyle başladı. İHSANDER Dernek Başkanı Etem Akdoğan, "Okumak tutkuların en asıl olanıdır. Modern hayatın, sanal dünyanın keşmekeşinden, bir o kadar içi boş dünyasında sıyrılıp bu asil tutkuya sarılanlara ne mutlu, Okumak alimlerle, bilgelerle sessizce sohbet etmektir. Okumak hiç bilenler bilmeyen bir olurmu sorusunda bilenlerin safında yer almak, bilenlerin safında el kaldırmaktır. Dinimiz bir kitap dinidir. Okumak fiilinde gelen Kuran ve bu kitabın ilk emrinin oku olması tesadüfü ve boşuna değildir. Bizde ihsander olarak okuma alışkanlığını kazandırılmasına bir katkı sunmak amacıyla naçizane böylesi bir organizasyonu tertip ettik, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi.
Genç, yaşlı ve çocuklar yanlarında getirdikleri kitapları okudu. Yaklaşık 200 kişilik grup kitap okuyarak farkındalık oluşturmaya çalıştı. Okuma şenliği yaklaşık 1 saat sürdü.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!