İŞKUR'dan, 'İlle de Bir İş Olsun' projesine destek

Güncelleme Tarihi:

İŞKURdan, İlle de Bir İş Olsun projesine destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 11:30

İŞKUR'dan, 'İlle de Bir İş Olsun' projesine destek

Haberin Devamı

İZMİR Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER), Çalışma Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığı'nın desteğiyle yürüttüğü, 'İlle de Bir İş Olsun' projesi için İzmir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Kadri Kabak'tan destek aldı.
İZROMDER ve 'İlle de Bir İş Olsun' ekibi, Çalışma Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığı desteğiyle yürütülen projeyi anlatmak ve işbirliklerini geliştirmek amacıyla İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette proje hakkında bilgi veren İZROMDER Başkanı Abdullah Cıstır, dezavantajlı gruplar arasında yer alan Romanlar ve Roman gibi yaşayan vatandaşlar için sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdikleri projelerine İŞKUR'dan destek beklediklerini söyledi. İzmir'de 300 bine yakın Roman vatandaşın yaşadığına ve birçoğunun meslek sahibi olamadığı için iş dünyasında yer bulamadığına dikkat çeken Cıstır, amaçlarının Roman vatandaşların geçerli bir meslek sahibi olarak kayıtlı ekonomide yer edinmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.
İlle Bir İş Olsun Projesi ile işgücü piyasasına erişim sağlamak üzere ürettikleri iş fikirlerine ve çalışmalarına tüm il dinamiklerinden destek beklediklerini vurgulayan Abdullah Cıstır, "Pozitif ayrımcılık ya da olumlu sosyal politikalar, eşitlikçi ve eşdeğer yaklaşımlar ile Romanların sosyo-ekonomik hayata entegre edilmesini hedefliyoruz. Bu anlamda İŞKUR İl Müdürlüğü'nün bize vereceği desteğin çok büyük önemi var" diye konuştu.
"BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ"
Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Cıstır, "İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, projemizi çok olumlu karşıladı. Sosyal sorumluluk projemize destek olacaklarını belirterek proje bütçesinde öngörülmeyen eğitim faaliyetlerini İŞKUR bünyesinde gerçekleştirebileceklerini ifade etti. Bu noktadan hareketle İŞKUR ile bir protokol imzalayacağız. Projemiz kapsamında iş makinesi operatörlüğü ehliyetini alan kursiyerlerimizin iş edinmeleri noktasında İŞKUR devreye girecek" dedi.
EĞİTİMLER 6 AY SÜRECEK
'İlle de Bir iş Olsun' projesi kapsamında işsiz Roman bireylere iş makinesi operatörlüğü eğitimi ve ardınadn iş makinesi operatörlüğü ehliyeti verilecek. Proje sonunda 100 asil, 100 yedek olmak üzere toplam 200 Roman vatandaş mesleki eğitim alacak. Ayrıca işverenle iş arayanların buluşturulacağı İş Kulübü kurulacak. Kariyer danışmanlığı hizmeti aracılığıyla sertifika alan 100 kursiyerin iş gücü piyasasından faydalanmaları üzerine müracaat ve mülakat teknikleriyle, kişisel gelişim ile 6 ay boyunca işbaşı eğitim alması sağlanacak.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!