İşkenceyi anlatan Selim Dindar öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

İşkenceyi anlatan Selim Dindar öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 00:00

1981’de tutuklanan ve 3 yıl Diyarbakır Cezaevi’nde kalan işadamı Mehmet Selim Dindar’ı kamuoyu cezaevinde yaşadıklarını anlatmasıyla tanıyordu.

Haberin Devamı

Dindar önceki akşam Bakırköy’de silahlı saldırı sonucu 7 kurşunla hayatını kaybetti. Dindar’ın cezaevinde yaşadıkları ‘Bu Kalp Seni Unutur mu’ dizisinde de anlatılmıştı.

İSTANBUL Bakırköy’deki Cizreliler Derneği’nde silahlı baskında 7 kurşunla öldürülen işadamı Mehmet Selim Dindar toprağa verildi. 1981’de tutuklanan ve 3 yıl Diyarbakır Cezaevi’nde kalan Dindar, 2003’te Radikal Gazetesi’nden Neşe Düzel’e, 2008’de Habatürk’ten Balçiçek Pamir’e gördüğü işkenceleri anlatmıştı.
Önceki akşam Dindar, Cizreliler Derneği’nde otururken yandaki kahvenin sahibi içeri daldı. Peşinden gelen silahlı kişi dernektekilere kahve sahibini vermelerini istedi. Ret yanıtı alınca içeriyi kurşun yağmuruna tuttu. Yaralanan 6 kişi arasında Dindar da vardı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Dindar yaşamını yitirdi. Dindar’ın cenazesi dün, cenaze namazının ardından Kazlıçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi.
M. Selim Dindar’ın cenaze törenine, AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan,  Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Dindar’ın ailesi ve yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Cizreliler Derneği Başkanı Adnan Tüzün “Olay ilk bakışta adi bir olay gibi görünüyor. Ancak arkadaşımızın üzerinde 7 kurşun çıkması düşündürücü” dedi.

‘Diyarbakır’da cehennemi gördüm’

M. Selim Dindar Diyarbakır’da yaşadıklarını Radikal ve Habertürk gazetelerine anlatmıştı:
Devamlı işkenceyle yaşamak insanda gerçeklik payını ortadan kaldırıyor. Bir arkadaşımız vardı, ‘Ölüyüz ve kaldığımız yer kabir’ diye inanmıştı, çevreden duyulan sesler kabir azabıydı...
Bir daha dünyaya gelseydim, asla Kürt olmak istemezdim. Kürt’ün kaderi cezaevi, dayak, işkence ve ölüm müdür?
Ben ülkemizde geçmişte yaşanılan bir vahşeti anlatıyorum. Diyarbakır Cezaevi’nden konuşulduğunda hâlâ hayattan kopuyorum... İçimdeki frene basamıyorum ve herkesin önünde hüngür hüngür ağlıyorum...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!