İşitme engelli olimpiyat şampiyonu Gamze'ye çiçekli karşılama

Güncelleme Tarihi:

İşitme engelli olimpiyat şampiyonu Gamzeye çiçekli karşılama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 12:55

İşitme engelli olimpiyat şampiyonu Gamze'ye çiçekli karşılama

Haberin Devamı

Eskişehir'de buzdolabı fabrikasında çalışan bir çocuk annesi Gamze Keresteci: "Bu sporu ileride de devam ettireceğim. Çocuğum da karateci"

Samsun'da düzenlenen  2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Karate branşında bayanlarda artı 68 kiloda altın madalya kazanan Gamze Keresteci, Eskişehir'de çiçeklerle karşılandı.
2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda artı 68 kilo altın madalyanın sahibi olan Gamze Keresteci'yi Eskişehir Otobüs Terminali'nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Gamze'nin antrenörü Sami Togay ile çok sayıda sporcu karşıladı. Otobüsten inen Keresteci'nin boynuna madalyasını ve Türk bayrağını antrenörü Sami Togay takarken, sporcu arkadaşları da çiçek verdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Gamze ve antrenörünü kutladığını belirterek, "Bugün mutlu bir gün yaşıyoruz. 18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirilen dünyanın üçüncü büyük organizasyonu olan İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ülkemizi, ilimizi temsil eden sporcumuz Gamze kardeşimiz karate branşında iki altın madalyadan birisine sahip oldu. Toplamda karatede 12 madalya alındı ve bunların ikisi altın madalyaydı. Sporcumuzu ve antrenörümüzü tebrik ediyoruz. İlimiz için güzel bir başarı ve başarının devamını diliyoruz. Darısı genç kardeşlerimizin başına" diye konuştu.
Eskişehir'de buzdolabı fabrikasında çalışan bir çocuk annesi Gamze Keresteci, annesinin aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Ben bu şampiyonayı kazandığım için çok mutluyum. Bu sporu ileride de devam ettireceğim. Çocuğum da karateci. Tüm çocuklara karate sporunu öneriyorum. Bu sporda gelecek var" diyerek duygularını ifade etti.
Gamzenin annesi Gülay Keresteci ise Gamze'yi kendisini savunabilmesi için bu spora gönderdiklerini belirterek, "Gamze işitme engelli olduğundan dolayı kendisini koruyabilmesi için küçükken karate sporuna yazdırdık. 10 yıl kadar bir ara verdi. Daha sonra yeniden başladı. Başarmayı istiyordu. Ben onu kendisini savunsun diye verdim karateye ama o olimpiyat madalyasını aldı geldi. Mutluyuz, sevinçliyiz, o bizim gururumuz" diye konuştu.
Gamze'nin antrenörü Sami Togay da, "2015 yılında Ermenistan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü oldu. Bu yıl ise Samsun'daki olimpiyatlarda karatede ferdi olarak ilk altın madalya alan sporcumuz. Ben kendisini tebrik ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Gamze Keresteci'nin gelişi
-Antrenörü Sami Togay tarafından boynuna madalyası ve Türk Bayrağı takılması
-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy tarafından tebrik edilmesi
-Sporcular tarafından çiçek verilmesi
-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy'un konuşması
-Gamze Keresteci'nin konuşması
-Gamze Keresteci'nin annesi Gülay Keresteci'nin konuşması
-Antrenörü Sami Togay'ın konuşması

HABER-KAMERA:HAKAN TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,(DHA)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!