IŞİD karakolları fişlemiş

Güncelleme Tarihi:

IŞİD karakolları fişlemiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 21:58

Gaziantep'te görülen terör örgütü IŞİD davasına giren bir Emniyet raporu, örgütün kentte hedef gördüğü bütün emniyet müdürlükleri ile karakolları tek tek fotoğraflayıp istihbarat topladığını ortaya çıkardı. IŞİD’in fotoğrafladığı yerler arasında, 1 Mayıs’ta canlı bomba saldırısıyla 2 polisin şehit olduğu Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü de var.

Haberin Devamı

30 Ekim’de Gaziantep’in Gazi Muhtar Paşa Bulvarı’nda seyir halinde olan beyaz renkli bir otomobil 12:30 civarında polis tarafından durdurulmak istendi. Dur ihtarına uymayan otomobilin önü polis ekipleri tarafından kesilince araçta bulunan Abdulkadir Demirel adlı IŞİD’li cebinden çıkardığı el bombasını polise attı. Şans eseri bombanın patlamaması üzerine Demirel ile araçta bulunan ikinci şahıs Yusuf Cabael polis tarafından gözaltına alındı.  Araçta yapılan aramada, iki adet el bombası ile 8 kilogram ağırlığında canlı bomba yeleği bulununca Cabael ile Demirel’in canlı bomba olduğu anlaşıldı. Araçta yapılan detaylı arama sonucunda ele geçirilen bir adet laptop ile üç adet harddisk incelenmek üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilirken, canlı bombalar hakkında Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Haberin Devamı

EMNİYET BİNALARINI EK TEK FOTOĞRAFLANMIŞ

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava devam ederken, canlı bombaların bilgisayarında ele geçirilen örgütsel dökümanlardan oluşan bir rapor dava dosyasına girdi. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Adli Bilişim Büro Amirliği tarafından hazırlanan rapora göre IŞİD Gaziantep’te hedef olarak seçtiği  emniyet müdürlükleri ile karakollardan oluşan 9 emniyet binasını tek tek fotoğraflamış. İŞİD’in önceden fotoğrafladığı yerler arasında 1 Mayıs’ta canlı bomba saldırısında 2 polis memurunun şehit olduğu Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü de bulunuyor. IŞİD’in hedef olarak seçtiği ve fotoğrafladığı yerlerin isimleri ise şunlar:  “Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Gaziantep 25 Aralık Polis Merkez Amirliği, Gaziantep Düztepe Polis Merkez Amirliği, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Vali Konağı, Karşıyaka Polis Merkez Amirliği, Küsket Ekipler Amirliği, Çıksorut Emniyet Amirliği, Düztepe Emniyet Amirliği.”

JANDARMA EĞİTİM KİTAPLARI IŞİD BİLGİSAYARINDA ÇIKTI

IŞİD’in Türkiye’de ne tür eylemler planladığı gösteren raporda yer alan ‘Zehirler Kursu’ adlı kitapçık IŞİD’in Türkiye’de sabotaj eylemi gerçekleştirmeyi de hedeflediğini gösterdi. 49 Sayfadan oluşan rapor, IŞİD’in jandarma hakkında da istihbarat topladığını gösterdi. Rapora göre, Jandarma Okullar Komutanlığı Öğretim Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘iç güvenlik’ ve ‘harita bilgisi’ adlı 832 sayfalık askeri eğitim dökümanı canlı bombalara ait bilgisayardan çıktı.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!