IŞİD bu kez stadyumu kana buladı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD bu kez stadyumu kana buladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 01:49

Terör örgütü IŞİD bu kez Irak’ta bir stadyumu hedef aldı. Babil kentinde yerel iki takım arasında oynanan futbol maçı sırasında düzenlenen saldırı anı kameralar tarafından görüntülendi.

Haberin Devamı

Babil'in kuzeyindeki el-Havsa bölgesinde dün yerel saatle 19.00 sularında bir intihar bombacısı, iki takım arasında oynanan futbol maçı sırasında stadyumun içinde kendini patlattı. Saldırıda ölenlerin sayısının 32'ye ulaştığı bildirildi. 

Haberin Devamı

İNTİKAM SALDIRISI MI?

Saldırı, ABD’nin IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin yardımcısı olan Abdül Rahman Mustafa el-Kaduli’nin öldürüldüğünün açıklamasından saatler sonra gerçekleşti. Saldırının bu olayla bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

AFP ajansına konuşan bir polis yetkilisi, “Kazanan takıma kupa veriliyordu. Kalabalığın arasındaki intihar bombacısı kendisini havaya uçurdu” dedi.

IŞİD bu kez stadyumu kana buladı

IŞİD'in üstlendiği saldırıyı ABD kınadı. 

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "alçakça" nitelendirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilendiği belirtildi.     

Haberin Devamı

"ABD, bugün Irak’ın Babil kentinde yerel bir futbol müsabakasını desteklemek üzere toplanan onlarca Iraklının ölümüne ve yaralanmasına neden olan IŞİD tarafından üstlenilen intihar saldırısını kınıyor" ifadelerine yer verilen açıklamada,  ABD’nin Irak halkını ve ülkenin birliğini desteklemeye yönelik taahhüdünü sürdüreceği vurgulandı.      

IŞİD bu kez stadyumu kana buladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!