‘İşçiyi kovma zammı geri al’ mesajı

Güncelleme Tarihi:

‘İşçiyi kovma zammı geri al’ mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

Soğancı “Derhal işten çıkarmaları yasaklayın. İnsanımızın temel ihtiyaçlarına yaptığınız her türlü zammı geri alın. Özelleştirmeleri durdurun” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği  (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, iktidarı, işten çıkarmaların  yasaklanması, insanların temel ihtiyaçlarına yapılan her türlü zammın geri  alınması ve özelleştirmelerin durdurulması konusunda uyardıklarını belirterek,  “Kapitalist küreselleşmenin krizinin faturasını bu halk ödemeyecektir” dedi.
Bizleri eziyorlar
 Soğancı, Makina Mühendisleri Odasının (MMO) 22. Dönem Ankara Şube Genel  Kurulunda yaptığı
konuşmada, emperyalizmin politikalarının Türk insanının ve  emeğin aleyhine derinleştiği günlerin yaşandığını savunarak, “Kendi krizlerinin  çözümünü bizleri ezerek aşmaya çalıştıkları apaçık ortada” diye konuştu.
Dünya Bankası, IMF, AB ve benzeri kuruluşların dayattıkları yapısal uyum  ve istikrar programlarıyla “zam ve zulüm” düzeni getirenlere, her  sıkıştıklarında faturayı halka kesen siyasi iktidarlara “artık yeter”  dediklerini ifade eden Soğancı, şöyle devam etti: “Kapitalist küreselleşme sürecine eklemlenme doğrultusunda IMF ve Dünya  Bankası nezdinde karnesi ‘A’ olan AKP’ye ‘dur’ diyoruz.  ‘Bu ülke, bu halk  sahipsiz değildir’ diyoruz. AKP’yi uyarıyoruz. Yüzünüzü IMF’ye, Dünya Bankasına değil, halkımıza çevirin. Her türlü  emperyalist bağımlılık ilişkilerini terk edin. Derhal işten çıkarmaları  yasaklayın. İnsanımızın temel ihtiyaçlarına yaptığınız her türlü zammı geri  alın.  Özelleştirmeleri durdurun. Kapitalist küreselleşmenin krizinin faturasını bu halk  ödemeyecektir. Bunu bilin.”  Soğancı, TMMOB’un  ne olursa olsun ve ne yaşanırsa yaşansın demokratik hak  ve taleplerinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ekonomi can çekişmekte

MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da odanın çalışmaları hakkında  bilgi vererek, genel kurulun ekonomik ve sosyal bunalımın ağırlığının arttığı  önemli bir konjonktürde gerçekleştiğini kaydetti.  Krizle birlikte birçok iş yerinin kapandığı, sadece bir yıl içinde 1,5  milyon kişinin işsiz kaldığı, sanayide işten çıkarılanların sayısının 750 bini  bulduğunu ileri süren Koramaz, bu rakamın toplam sanayi istihdamının yüzde 18’ine  karşılık geldiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!