İşçi ücretinin ödenmesi için Erdoğan'dan ‘cep'le yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

İşçi ücretinin ödenmesi için Erdoğandan ‘ceple yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 11:04

Erzurum'un Dadaşköy Belediyesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Güven Gülüm, bayram öncesine işçilerine maaş ödeyemeyince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan cep telefonuyla yardım istedi.

Haberin Devamı

Gülüm, yaptığı açıklamada, belediyenin içinde bulunduğu mali sıkıntıyı anlatarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden istedikleri desteği yıllardır alamadıklarını belirtti. Belediyenin 6 memur ve 30 işçi çalışanı bulunduğunu anlatan Gülüm, toplam işçi alacaklarının 475 bin YTL'ye ulaştığını bildirerek, şunları söyledi:

“İşçilerimize aylardır tam maaş ödeyemiyoruz. Mali sıkıntı içindeyiz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde defalarca yardım talep ettik. Fakat her zaman olumsuz yanıt aldık. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler (Ben Erzurum'un parasını kimseye veremem. Yasayı kim çıkardıysa gidin parayı ondan alın) diyor. Bayram öncesi işçimize en azından 500 YTL para ödemek istiyorduk. Çaresiz kalınca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cep telefonu ile mesaj çekerek, yardım istedim.”

Haberin Devamı

Yaşadığı sıkıntıları anlattığı mesaj sonrası Başbakanlık görevlilerinin kendisini aradığını anlatan Gülüm, “Benim kim olduğumu öğrendiler. Sonra konuyu Başbakanımıza ileteceklerini söylediler. Tek umudumuz Başbakanımızın yardım etmesi” diye konuştu.

Dadaşköy Belediyesi'nin 14 bin YTL payının yüzde 30'nun Büyükşehir'e yüzde 15'nin de Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne kesildiğini anlatan Gülüm, “Elimize aylık 8 bin YTL geçiyor. Bu parayla ben ne yapabilirim?” şeklinde konuştu.

HER BİR İŞÇİNİN 15-16 BİN YTL ALACAĞI VAR

Dadaşköy Belediyesi'nde çalışan işçilerin 15-16 bin YTL alacağının biriktiğini kaydeden Gülüm, “İşçilerime de Başbakan Erdoğan'a mesaj çekip yardım istediğimi söyledim. Onlar da bayram ve yılbaşı öncesi Başbakanımızdan gelecek mutlu haberi bekliyor” dedi.

Belediye işçilerinden Erol Çelebi ise, aylardır tam maaş alamadıklarını belirterek, “Bayramda evimden dışarı çıkamayacağım. Halen ailemin yardımı ile yaşamımı sürdürüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!