İşçi Partisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimine bakışı

Güncelleme Tarihi:

İşçi Partisinin cumhurbaşkanlığı seçimine bakışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 13:28

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “İşçi Partisi, cumhurbaşkanlığı seçimine 'vatan' ve 'cumhuriyet' mevzilerinden bakıyor” dedi.

Haberin Devamı

Perinçek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, milletin büyük çoğunluğu ile AKP dışındaki partilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasına karşı olduklarını kararlılıkla ifade ettiklerini söyledi.

Bu durumda, Türkiye Cumhuriyeti ve milli kuvvetlerin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili stratejilerini doğru saptamaları gerektiğini ifade eden Perinçek, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimine “vatan” ve “Cumhuriyet” mevzilerinden baktığını kaydetti.

ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi ile ilgili Başbakan Erdoğan'a suçlamalarda bulunan Perinçek, bu nedenle Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmaması gerektiğini ifade etti. Perinçek, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, ”Toplantı yeter sayısı açısından AK Parti'nin kendi başına cumhurbaşkanı seçemeyeceğini” ifade ettiğini hatırlatarak, bunun hukuki açıdan dikkate değer ve doğru bir görüş olduğunu savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!