İşbirliği yapan kişi durumunda

Güncelleme Tarihi:

İşbirliği yapan kişi durumunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 23:31

ABD’de NBC News haber kanalı, İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab’ın savcılıkla işbirliğine başladığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

İddia, soruşturma konusunda bilgi sahibi olan iki kaynağa dayandırılıyor.

FLYNN BAĞLANTISI

NBC haberinde, “Savcılık Zarrab’dan Türkiye hükümeti ile görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn arasındaki bağlara dair bilgi talep edebilir” denildi. Zarrab’ın kaldığı cezaevinden çıkarıldığı ve savcılıkla görüşmeye başladığı belirtilen haberde, savcılığın Flynn’le bağlantısının peşinde olduğu ileri sürülüyor. Haberde, “2016 ABD Başkanlık seçimlerini soruşturan özel yetkili savcı Robert Mueller’in Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak göreve başladıktan sonra Michael Flynn’in Fetullah Gülen’in kaçırılıp Türkiye’ye getirilmesi ile Zarrab davasının düşürülmesi için Türkiye’den 15 milyon dolar alıp almadığı konusunu soruşturduğu iddia edildi.

İşbirliği yapan kişi durumunda

Haberin Devamı

Perşembe günü Zarrab’ın katılmadığı oturumda eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatlarından Cathy Fleming’in, “Son dönemde Michael Flynn ile bu dava arasında bağ kurmaya çalışan medya saldırıları var. Bunlarla ilgili yeni bir sunum yapıp savcılığa cevaplandırmaları üzere bir dizi soru soracağız” çıkışı, “Acaba bu, Zarrab’ın olası itirafları sonrasında savcılık tarafından basına sızdırıldığına dair kuşkuları mı var” diye yorumlandı.

SAVCILIKLA İŞBİRLİĞİ

NBC televizyonun hukuk yorumcusu avukat Danny Cevallos’un görüşlerine de haberde yer verildi. Cevallos, “Eğer boşlukları doldurursanız federal yetkililerin Erdoğan ve Flynn arasındaki bağlantının izini sürmeye çalıştığını görebilirsiniz. Eğer Zarrab’ın bu konuda bilgisi varsa, itirafçı yapmaları çok ciddi bir gelişme olur” diyor. Cevallos ayrıca bir tutuklunun hapishaneden çıkarılıp durumunun ‘federal gözaltı’ olarak güncellenmesinin işbirliği yapan bir kişinin durumuyla örtüştüğünü de belirtiliyor. Duruşmaları takip eden New York Times gazetesi muhabiri Benjamin Weiser ise, yaşanan tüm gelişmelerin Zarrab’ın suçlamaları kabul ettiği ve savcılıkla işbirliğine başladığı yönünde olduğunu gösterdiğini yazdı.

 

Haberin Devamı

TAPE DEĞİL E-POSTA

m Başsavcı Yardımcısı Michael Lockard’in 26 Ekim’de avukat Cathy Fleming’e yazdığı e-postasında, bir ABD devlet kurumunun tape’lerin hazırlandığı dinlemelere iştirak etmediğinin farkında olduklarını belirterek, keşifte elde edilen ses kayıtlarının bir uzman tarafından incelenmesini istemeleri durumunda, bunu değerlendireceklerini söyledi. Ayrıca 2015’te elde edilen keşiflerin ise tape değil e-posta yazışmaları olduğu kaydedildi. Böylece FBI’ın da Türkiye’de yasadışı bir dinleme yapıp yapmadığı konusu açıklığa kavuştu.

2 TAKIM ELBİSE

Hâkim Richard Berman, 27 Kasım’daki duruşma için Hakan Atilla’ya 2 takım elbise, 2 gömlek, 5 çift çorap, 2 kravat, 1 adet kemer ve bir çift ayakkabı verilmesi için avukatların yaptığı başvuruyu kabul etti. Zarrab’ın bir talebi olmadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!