İşaret dilini öğrenen hastane çalışanlarına sertifika

Güncelleme Tarihi:

İşaret dilini öğrenen hastane çalışanlarına sertifika
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 17:27

İşaret dilini öğrenen hastane çalışanlarına sertifika

Haberin Devamı

DENİZLİ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından işitme engelli vatandaşların hastanelerde sıkıntı yaşamasını önlemek amacıyla başlatılan işaret dili eğitim kursunda, başarılı olan 25 kursiyere törenle sertifikaları verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim ve Merkezefendi Halk Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla, "Her Hastaneye İşaret Dili, Gelin İşaret Dilini Öğrenelim" sloganıyla başlatılan ve 2.5 ayda 120 saat eğitimi kapsayan temel işaret dili kursu tamamlandı. Servergazi Devlet, Denizli Devlet ve Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde görevli, kursu tamamlayan 25 sağlık çalışanına törenle sertifikaları verildi. Genel Sekreterlik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Merkezefendi Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Aktaş, Denizli Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu, işaret dili Eğitmeni Ufuk Çelebioğlu ve kursiyerler katıldı.
Programda kursiyerler tarafından hazırlanan "Hayat Bayram Olsa" şarkısı da işaret diliyle seslendirildi. Törende konuşan Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, hasta odaklı ve tıbbi etiğe uygun hizmet anlayışından ayrılmadan, kaliteli, erişilebilir, nitelikli ve güvenli sağlık hizmeti sunmayı ilke edindiklerini, engelli vatandaşların da sunulan hizmetlere ulaşılabilirliği noktasında sıkıntı yaşamayacakları şekilde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, "Sağlık tesislerimizin engelli bireyler için erişilebilirlik düzeylerini en üst düzeye çıkarmaya çalışmaktayız. Fakat engelli bir vatandaşa sağlık hizmeti sunmada fiziki bir takım düzenlemelerle onların işlerini kolaylaştırmanın yanında onlara sağlıklı bir tanı tedavi süreci uygulamak için onları anlayabilmek çok önemli. Özellikle işitme engelli bireylerimizin dile getirdikleri en büyük sıkıntıları, hastanelerde kendilerini ifade etmekte çok zorlandıkları yönündeydi. Yaklaşık 2.5 ay süren bu eğitimler sonunda ilk etapta 25 çalışanımız işaret dili eğitimini tamamlamış oldu. Hedefimiz işaret dili bilen personel sayımızı daha da arttırmak" dedi.
Genel Sekreter Dr. Berna Öztürk, kursu veren işaret dili eğitmeni Ufuk Çelebioğlu'na çiçek vererek teşekkür etti.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!