İşadamlarının hedefi Latin Amerika

Güncelleme Tarihi:

İşadamlarının hedefi Latin Amerika
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 14:51

İşadamlarının hedefi Latin Amerika

Haberin Devamı

DENİZLİ Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar, 2016 yılının yatırım anlamında sönük geçtiğini 2017 yılının iyi başladığını söyleyerek Latin Amerika'nın Denizli'deki sektörler için oldukça avantajlı bir pazar olduğunu ifade etti.

Denizli Sanayi Odası nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar, sunumuna elektrik ve doğalgaz tüketim rakamlarıyla başladı. Başkan Yardımcısı Salgar, 2017'nin Denizli için olumlu başladığını belirterek ocak ayında zorunlu sigorta kapsamında istihdam edilenlerin sayısının geçen sene ocak ayına göre yüzde 3 artarak 191 bin kişi olduğuna dikkat çekti. Salgar, "İstihdam teşviklerinin işe yarayıp yaramadığını söylemek için erken. Ancak yine de istihdam yaratmış olmamız olumlu bir gelişmedir. Gerek elektrik tüketimleri, gerekse istihdamda yaşanan artışlar ihracatımızın artacağı yönündeki sinyalleri vermişti. Mart ayı ihracatımız geçen aya göre yüzde 27 artarak 270 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.

2016'nın yatırım anlamında Denizli için sönük geçtiğini belirten Salgar, 2017'nin bu açıdan bakılınca iyi başladığını ve sanayiciler olarak motivasyonun kaybedilmemesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında Latin Amerika pazarına dikkat çeken Salgar, "Yakın zamanda gerçekleştirdiğim seyahatten dolayı rahatça söyleyebilirim ki, Latin Amerika, Denizli'deki sektörler için oldukça avantajlı bir pazar. Eximbank garantileriyle buraya rahatça ihracat yapabilirsiniz" diye konuştu.

Toplantıya konuk olarak katılan AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, turizm anlamında Pamukkale ve Karahayıt'ın önemli bir yer olduğuna dikkat çekerek, "Karahayıt'taki yeni projelerimizle iş adamlarını burada yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!