İşadamından, Zeytinköy'e 10 buzdolabı

Güncelleme Tarihi:

İşadamından, Zeytinköye 10 buzdolabı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 13:11

İşadamından, Zeytinköy'e 10 buzdolabı

Haberin Devamı

MUĞLA'daki bir beyaz eşya firmasının bayisi İsmail Ercan, Zeytinköy Mahallesi'ndeki yangında evlerini kaybeden ve konteynerlerde yaşayan vatandaşlara, 10 buzdolabı hediye etti. İşadamı Ercan, "Bu tür yardımların toplumda duyarlılık oluşturmasını istiyorum" dedi.

Menteşe ilçesinin kırsal Zeytinköy Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda geçen 6 Eylül'de çıkan yangın, bölge halkına kabusu yaşattı. Rüzgarın müdahaleyi güçleştirdiği yangın, ertesi gün de devam eden çalışmalarla söndürülebildi. Alevlerin 2 kez içine girdiği, 136 hane ve 256 nüfuslu Kozağaç Dağı'nın zirvesine yakın yerde kurulu Zeykinköy Mahallesi'ndeki 57 ev ve 10 ahır ile 2 depo tamamen yandı. Ayrıca çok sayıda kovandaki arılar telef oldu. Söndürme çalışmalarına katılan köylüler ve ormancılardan bazıları, dumandan etkilendi. Yangında 300 hektarlık çam ormanı, 400 hektara yakın tarım arazisi ve makilik alanın zarar gördüğü belirtildi. 57 ev ve 10 ahır ile 2 depo ise tamamen yandı.

Mağdur köylülerin her fırsatta 'buzdolabı' ihtiyacımız var çağrısına, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de, uzun yıllardır esnaflık yapan işadamı İsmail Ercan duyarsız kalmadı. Ercan, Zeytinköy Mahallesi'ndeki vatandaşlara 10 buzdolabı ulaştırdı. Ercan, "Bu tür talihsiz olaylar, hepimizin başına gelebilir. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Damlaya damlaya göl olur. Orada yaşayan halkımızın, ihtiyacına cevap verdiğimiz için mutluyum. Bu tür yardımların toplumda duyarlılık oluşturmasını istiyorum" diye konuştu.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!