İş yeri sahibi ‘İhmâl yok’ dedi

Güncelleme Tarihi:

İş yeri sahibi ‘İhmâl yok’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 16:46

Keçiören Bademlik Yolu Caddesi’ndeki Şahmuratlar Apartmanı’nda, önceki akşam meydana gelen gaz sızıntısından 5’i çocuk 18 kişinin zehirlendi.

Haberin Devamı

AFAD’ın olay anında yaptığı ilk ölçüme göre, apartmanın giriş katındaki bir gıda imalathanesinde bulunan soğutucudan sızan gazın zehirlenmeye sebepep olduğu değerlendirildi. Olayda ihmallerinin olmadığını savunan iş yeri yöneticisi Mehmet Kuzu, Hürriyet Ankara’ya konuştu. Kuzu, şunları söyledi: “Soğutucularda gerekli bakımların yapıldığını gösteren raporlar elimizde. Zehirlenme, apartmandaki doğalgaz borularındaki sıkıntı nedeniyle yaşanmış olabilir. Zabıta düzenli olarak denetim gerçekleştiriyor. Böyle bir sorun olsa dükkân işler durumda olamazdı. Soğutucu gazı bu kadar kişiyi zehirleyecek güçte değil. Bizim ihmalimiz yok.”

KOMŞU ESNAF ŞİKÂYETÇİ

Cadde esnaflarından Uğur Şahmurat ise, söz konusu iş yerinin kapatılması için imza topladıklarını söyledi. Esnaf Şahmurat, şu iddialarda bulundu: “Gıda imalathanesinde daha önce de çok sayıda teknik aksaklık yaşandı. Mahalleyi su bastı, vatandaşlar mağdur oldu. İçerisi kontrol edilse gerekli temizlik koşullarının yerine getirilmediği de ortada. Bu zehirlenmenin de iş yeri sahibinin ihmâli yüzünden olduğunu düşünüyoruz. Esnaf olarak kapatılması için imza kampanyası başlattık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!