İş güvenliğini geliştirme projesi başladı

Güncelleme Tarihi:

İş güvenliğini geliştirme projesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 00:00

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi idaresi, üreten insanların sağlık ve güvenlik düzeyini geliştirmek amacıyla bir protokol imzalayarak çalışma başlattı. OSB Başkanı Orhan Aydın, "Çalışan, üreten insanlarımızın sağlığı ve güvenliği önceliklerimiz arasında birinci sırada" dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi idaresi, yıllardır Türk sanayisi için kritik önemde malzemeler üreten OSTİM’de, üreten insanların sağlığını ve güvenliğini sağlamak için Teamprevent Ltd. Şti. ile bir protokol imzalayarak çalışma başlattı.

Protokolun imza aşamasında OSB Başkanı Orhan Aydın, "İnsanların refah düzeyini yükseltmek için çalışan ve üreten insanların, insanlar için üretirken kendi sağlık ve güvenliklerini tehlikeye atmaları kabul edilemezdir" dedi. Ülkemizde 15-20 yıl öncesine kadar "Önce üretim, ne olursa olsun üretim" anlayışıyla hareket edildiğini ifade eden Aydın, "Daha sonra 90’lı yıllarda kalite ile tanıştık ve "Önce Kalite" sloganı ön plana çıktı. 2000’li yıllara geldiğimizde çevre ve özellikle tüm çalışmaların odağında olan insan unsuru ön plana çıktı. Şimdi artık üretim, verimlilik, kalite, çevre önceliklerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu. Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Önceliklerimiz arasında birinci sıraya almak zorunda olduğumuz bir şey daha var. O da çalışan ve üreten insanlarımızın sağlığı ve güvenliği. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kazalar, özellikle işçi sayısının fazla olduğu küçük işletmelerde meydana geliyor. Birçok işletme çoğu zaman bu kazaların getirdiği maddi ve manevi yüklerin altından kalkamayarak kapanmak zorunda kalıyor. Tüm bunları dikkate alarak bu çalışmayı başlattık."

Amaç model oluşturmak

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri, iş güvenliğini geliştirme projesinin detaylarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Çalışmamızın amacı Türkiye’de KOBİ’ler için bir model oluşturup uygulamayı tüm ülkeye yaymak. Çalışmada yer alan işyerleri, uzmanlar tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek, sürekli iyileştirme yaklaşımı içinde bilgilendirme ve iyileştirme çalışmaları eşzamanlı olarak yürütülecek. Sisteme dahil olan işyerlerinde öncelikle acil tehlike oluşturabilecek durumlar belirlenecek, bunlarla ilgili önlemlerin alınmasından sonra, uzmanlar tarafından risk analizi yapılarak işyerindeki tüm tehlikeler değerlendirilecek ve alınması gerekli önlemler belirlenecek. Risk değerlendirmesi sonucunda gerek görülen işyerlerinde ölçümler yapılacak, çalışanların İSG konusundaki eğitimleri uzmanlar tarafından verilecektir. İşyerlerinin acil durum planları, patlamadan koruma dökümanları uzmanlar tarafından hazırlanacak, periyodik ziyaretlerde değişen durumlar da değerlendirilerek güncellenecektir. Yasal şartlar ve mevzuattaki değişiklikler konusunda da işyerlerine bilgilendirmeler yapılacaktır."

OSTİM’den sosyal sorumluluk projesi

GÜNEYDOĞU Anadolu Projesi (GAP), Ostim OSB ile Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği arasında TV Dershanesi projesi ile uzaktan öğretim konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, yüksek öğretime yönelik olarak oluşturduğu sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Protokol, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve Yerel Televizyonlar Birliği Başkanı Şeyda Açıkkol tarafından imzalandı. Buna göre, üretilen görsel ve basılı eğitim araçları, yerel ve bölgesel televizyon, radyo ve gazeteler üzerinden yayınlanacak. Ostim’in hazırlattığı TV Dersanesi programları ve kitaplar,üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere ücretsiz olarak ulaştırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!